Betmens: Nāvējošais joks

Vikipēdijas lapa
Betmens: Nāvējošais joks
Oriģinālais
nosaukums
Batman: The Killing Joke
Žanrs animācijas filma, supervaroņu
Režisors Sems Liu
Producents
Galvenajās
lomās

(balss angļu valodā)

Mūzika
Montāža Kristofers Lozinskis
Studija
Izplatītājs Warner Bros. Pictures
Izdošana
  • 2016. gada 22. jūlijs (Sandjego Comic-Con)
  • 2016. gada 25. jūlijs (ASV)
  • 2016. gada 2. augusts (Latvija)
Ilgums 77 minūtes[1]
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 3,5 miljoni US$[2]
Kopējie ienākumi 4,4 miljoni US$[3]
IMDb profils

"Betmens: Nāvējošais joks" (angļu: Batman: The Killing Joke) ir 2016. gada ASV pieaugušo animācijas supervaroņu trillera filma, ko veidojusi studija Warner Bros. Animation un izplata Warner Bros. Pictures. Šī filma par DC Comics tēlu Betmenu ir 26. filma DC Visuma oriģinālo animācijas filmu sērijā, un tās scenārijs adaptēts no tāda pašā nosaukuma grafiskā romāna, ko veidojuši Alans Mūrs un Braians Bolands. Filmas režisors ir Sems Liu, scenārists ir Braians Azarelo un galvenās lomas filmā angļu valodā ierunājuši Kevins Konrojs, Marks Hemils, Tara Stronga un Rejs Vaiss. Tāpat kā grafiskajā romānā filma seko Džokera centieniem padarīt policijas komisāru Džeimsu Gordonu par jukušu un Betmena izmisīgajiem mēģinājumiem viņu apturēt.

Filmas izstrāde sākās 2009. gadā, tomēr tā tika apturēta, jo visi resursi tika novirzīti Mūra komiksa Watchmen spēlfilmas adaptācijas izveidei. 2011. gadā Hemils izrādīja interesi par Džokera lomas ieskaņošanu komiksa adaptācijā, kas radīja fanu kampaņu par filmas izveidi. 2015. gadā producents Brūss Tims apstiprināja, ka top uz grafisko romānu balstīta animācijas filma. Šī ir pirmā filma par Betmenu un Warner Bros. Animation filma, kurai pēc MPAA vērtējuma ir R reitings.

Animācijas filmas "Betmens: Nāvējošais joks" pirmizrāde notika 2016. gada 22. jūlijā Sandjego Comic-Con festivālā. Lai arī sākotnēji filmu bija plānots izdot priekš mājas video, tomēr pēc palielinātās intereses filmu demonstrēja atsevišķos ASV kinoteātros no 25. jūlija, bet DVD un Blu-ray kopijas sāka tirgot tikai no 2. augusta. Latvijas kinoteātros filmu demonstrēja no 2016. gada 2. augusta. Tās pasaules kases ienākumi ir 4,4 miljoni ASV dolāru un tā ir 9. visu laiku ienesīgākā R reitinga animācijas filma.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]