Billijs Greiems

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Billy Graham)
Billijs Greiems
Billy Graham
Billijs Greiems 1966. gadā
Billijs Greiems 1966. gadā
Personīgā informācija
Dzimis 1918. gada 7. novembrī
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Šarlota, Ziemeļkarolīna, ASV
Miris 2018. gada 21. februārī (99 gadi)
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Montrīta, Ziemeļkarolīna, ASV
Tautība amerikānis
Nodarbošanās evaņģēlists

Viljams Frenklins "Billijs" Greiems (angļu: William Franklin "Billy" Graham, Jr.; dzimis 1918. gada 7. novembrī, miris 2018. gada 21. februārī) bija evaņģēlisko kristiešu evaņģēlists, ordinēts dienvidu baptistu kalpotājs, kas kļuva slavens 1949. gadā. Viņa sprediķi tika pārraidīti gan radio, gan televīzijā, daži tiek pārraidīti arī mūsdienās.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kalpošanu uzsācis 1947. gadā. Greiems ir bijis vairāku ASV prezidentu garīgais padomdevējs — sākot ar Hariju Trumenu līdz Barakam Obamam.[1] Prezidents Lindons Džonsons tika uzskatīts par vienu no Greiema tuvākajiem draugiem.

Saskaņā ar Greiema darbinieku datiem, vairāk nekā 3,2 miljoni cilvēku atsaukušies Billy Graham Crusades aicinājumam "pieņemt Jēzu Kristu par savu glābēju". Saskaņā ar 2008. gada datiem, Greiema mūža auditorija (ieskaitot radio un televīzijas pārraides) sasniegusi 2,2 miljardus cilvēku. Kopš 1946. gada veidotās ikgadējās Amerikas sabiedriskās domas institūta Gallup aptaujas par visapbrīnotāko vīrieti un sievieti, Greiems pirmajā desmitniekā ir iekļuvis 61 reizi, kas ir rekords gan starp vīriešiem, gan sievietēm.[2]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]