Compensa Vienna Insurance Group ADB Latvijas filiāle

Vikipēdijas lapa
Compensa Vienna Insurance Group logo
Tips Ārvalsts apdrošinātāja filiāle
Darbības joma Finanses
Dibināts 2012. gadā
Galvenais birojs Vienības gatve 87h, Rīga, LV-1004
Produkti nedzīvības apdrošināšana
Darbinieki 53
Mātes uzņēmums Compensa Vienna Insurance Group ADB Lietuva
Mājas lapa www.compensa.lv

Compensa Vienna Insurance Group ADB Latvijas filiāle ir Latvijā reģistrēta ārvalstu uzņēmuma filiāle, kas nodarbojas nedzīvības apdrošināšanu. Kopš 2016. gada tā pieder Compensa Vienna Insurance Group ADB Baltijas kompānijai, kas reģistrēta Lietuvā. Compensa Vienna Insurance Group ADB Latvija filiāle dibināta 2012. gadā. Tās 100% akcionāri ir Vienna Insurance Group (VIG)

Uzņēmuma galvenais birojs atrodas Rīgā.

Vadība[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2016. gada vasarā Compensa Vienna Insurance Group UADB valdē notikušas izmaiņas, un Latvijas filiāles vadītāja Evija Dundure noslēdza savu darbību kompānijā 2016. gada 1. augustā. Kompānijas vadītāja pienākumu izpilde uz pagaidu laiku tika uzticēta Kasparam Neivaldam, taču kopš 2017. gada marta Kaspars Neivalds oficiāli iecelts šajā amatā.[1]

K.Neivalds pievienojies apdrošināšanas kompānijas “Compensa’” komandai 2012. gadā, sākotnēji vadot Īpašuma apdrošināšanas departamentu, taču vēlāk kļūstot par Riska parakstīšanas departamenta vadītāju.

Compensa Vienna Insurance Group ADB valdē ietilpst Valdes priekšsēdētājs Deividas Raipa un valdes locekļi Nicolas Mucherl un Jaanus Seppa.[2]

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Compensa Vienna Insurance Group ADB Latvija filiāle savu darbību Latvijā uzsāka 2012. gada 7. novembrī. Intensīvi sagatavošanās darbi uzņēmuma ienākšanai Latvijā notika jau no 2012. gada marta. Šajā laikā tika izveidota profesionāla uzņēmuma vadības grupa, kuras uzdevums bija adaptēt Compensa pakalpojumus Latvijas vajadzībām un nodrošināt pilnvērtīgu uzņēmuma darbību. Nākamā gada laikā uzņēmums izveidoja pilnu pakalpojumu klāstu ar Latvijā biežāk lietotajiem apdrošināšanas produktiem: OCTA, Kasko, juridisko personu īpašuma un tajā veiktās uzņēmējdarbības apdrošināšana, civiltiesiskās atbildības apdrošināšana. 2013. gada oktobra beigās sāka piedāvāt īpašuma apdrošināšanu privātpersonām Compensa Mājas termiņā uz trim gadiem, līdz ar to tika nokomplektēts pamata pakalpojumu klāsts turpmākām aktīvām darbībām.[3]

2015. gada decembrī notika filiāles pārstrukturizēšana un visi aktīvi, tiesības un saistības tika nodoti jaunajai “Compensa Vienna Insurance Group UADB” Baltijas kompānijai, kas reģistrēta Lietuvā, iepriekš filiāles mātes uzņēmums atradās Polijā. Tādā veidā abas Latvijā un Lietuvā pārstāvētās Compensa filiāles kopīgiem spēkiem ir izveidojušas atsevišķu Baltijas kompāniju, kurai 2016. gada sākumā pievienojās arī Igaunija.

Kopš šī gada 10. janvāra mainīta uzņēmuma juridiskā forma Baltijas valstīs. Tagad uzņēmums no slēgtas apdrošināšanas akciju sabiedrības kļuvis par atvērtu apdrošināšanas akciju sabiedrību, vienlaikus arī mainot nosaukumu uz Compensa Vienna Insurance Group ADB. Compensa Vienna Insurance Group ADB juridiskais statuss tika mainīts ar mērķi vienādot pārvaldības principus visos šīs grupas uzņēmumos Baltijas valstīs un vienlaikus attīstīt darbību šajā reģionā.[4]

Apdrošināšanas veidi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Uzņēmums piedāvā apdrošināšanas pakalpojumus gan privātpersonām, gan juridiskām personām. Kopumā uzņēmums piedāvā šādus apdrošināšanas veidus:

Privātpersonām:

  • OCTA apdrošināšana
  • KASKO apdrošināšana
  • Compensa MĀJAS visu risku apdrošināšana
  • Ceļojuma apdrošināšana
  • Pirkuma apdrošināšana pret bojājumiem, bojāeju un zādzību
  • Pirkuma defekta - pagarinātās garantijas apdrošināšana[5]

Uzņēmumiem:

  • Compensa Bizness apdrošināšana (maziem un vidējiem uzņēmumiem)
  • Īpašuma apdrošināšana
  • Biznesa ceļojumi
  • Compensa Auto
  • Civiltiesiskās atbildības apdrošināšana
  • Profesionālā civiltiesiskās atbildības apdrošināšana
  • Būvniecibas visu risku apdrošināšana
  • Būvniecības, lauksaimniecības, mežizstrādes un citas tehnikas apdrošināšana[6]

Akcionāri[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

VIenna Insurance Group logo

Compensa vienīgais īpašnieks ir Vienna Insurance Group.

Vienna Insurance Group (VIG) ir viena no lielākajām korporācijām Eiropā, kas piedāvā plašāko apdrošināšanas produktu klāstu. VIG, kuras pārvaldībā ir Centrāleiropas un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgus līderi, tiecas attīstīt un modernizēt grupas dalībnieku darbību, pastāvīgi izvērtējot un uzlabojot apdrošināšanas produktu pārvaldīšanu, lai sniegtu efektīvāko un saprotamāko risinājumu saviem klientiem.

VIG ir piešķirts augstais A+ starptautiskais kredītreitings. VIG ir pārstāvēta 25 valstīs un pārvalda aktīvus 39 miljardu EUR vērtībā. Šobrīd VIG pieder jau 50 apdrošināšanas kompānijas.

VIG galvenā pārvalde atrodas Vīnē. Ārpus korporācijas galvenās mītnes Austrijā aktīva tās filiāļu un apdrošināšanas holdingu darbība norisinās Albānijā, Baltkrievijā, Bulgārijā, Vācijā, Igaunijā, Itālijā, Gruzijā, Horvātijā, Latvijā, Lihtenšteinā, Lietuvā, Ziemeļmaķedonijā, Melnkalnē, Polijā, Rumānijā, Serbijā, Slovākijā, Čehijā, Turcijā, Ungārijā, Ukrainā un Moldāvijā.

Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāles mātes kompānijai – Compensa Vienna Insurance Group ADB – ir izsniegta Lietuvas Bankas licence apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanai.

Apbalvojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

“Ilgtspējas indeksā 2016" Compensa Vienna Insurance Group ADB Latvijas filiāle ieguva sudraba kategoriju.

“Ar savām darbībām patiešām cenšamies ietekmēt ne tikai apdrošināšanas nozares attīstību, bet arī palīdzēt stiprināt Latvijas ekonomiku ilgtermiņā. Esam gandarīti, ka jau pirmajā gadā, piedaloties “Ilgtspējas indeksā”, ieguvām sudraba kategoriju. Arī turpmāk īstenosim darbības un aktivitātes, lai veicinātu atbildību un ilgtspēju,” norāda Evija Dundure, Compensa Vienna Insurance Group ADB Latvijas filiāles vadītāja līdz 2016. gadam[7]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Compensa Vienna Insurance Group ADB Latvijas filiālei jauns vadītājs». Dienas Bizness.
  2. «Arhivēta kopija». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2016. gada 30. jūnijā. Skatīts: 2017. gada 22. maijā.
  3. ««Compensa» atklāj nedzīvības apdrošināšanas filiāli». TVNET. 2012. gada 8. nov.
  4. «Compensa izveido Baltijas apdrošināšanas kompāniju – Latvijas apdrošinātāju asociācija». www.laa.lv. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2022. gada 28. maijā. Skatīts: 2021. gada 15. maijā.
  5. «Arhivēta kopija». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2017. gada 30. aprīlī. Skatīts: 2017. gada 22. maijā.
  6. http://www.compensa.lv/uznemumiem/
  7. «Arhivēta kopija». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2017-08-04. Skatīts: 2017-05-22.