DC Supermīluļu līga

Vikipēdijas lapa
DC Supermīluļu līga
Oriģinālais
nosaukums
DC League of Super-Pets
Žanrs animācijas filma, komēdija
Režisors Džareds Stērns
Producents
Galvenajās
lomās
Mūzika Stīvs Jablonskis
Montāža
Studija
Izplatītājs Warner Bros. Pictures
Izdošana
  • 2022. gada 27. jūlijs (pirmizrāde)
  • 2022. gada 29. jūlijs (ASV un Latvija)
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 90 miljoni US$[1]
Kopējie ienākumi 207,4 miljoni US$[2]
IMDb profils

"DC Supermīluļu līga" (angļu: DC League of Super-Pets) ir 2022. gada ASV 3D datoranimācijas supervaroņu kinokomēdija, ko producējusi studija Warner Animation Group, un kas balstīta uz DC Comics komiksiem par supervaroņu komandu Legion of Super-Pets. Filmas režisors ir Džareds Stērns un šī ir viņa debijas filma. Filma seko Kripto (ieskaņojis Dveins Džonsons), Supermena suņa gaitām, kas apvienojies ar patversmes suni Dūzi (ieskaņojis Kevins Hārts) un citiem dzīvniekiem, lai izglābtu Leksa Lutora sagūstītos supevaroņus. Pārējos tēlus ieskaņojuši Keita Makinona, Džons Krasinskis, Vanesa Baiere, Nataša Liouna, Djego Luna, Tomass Midldičs, Bens Švarcs un Kiānu Rīvss.

Filmas "DC Supermīluļu līga" pirmizrāde notika 2022. gada 27. jūlijā Losandželosā, bet ASV un Latvijas kinoteātros to sāka rādīt no 29. jūlija. Filmas izplatītājs ir Warner Bros. Pictures. Tā ir saņēmusi pārsvarā pozitīvas kritiķu atsauksmes un tās pasaules kases ienākumi ir vairāk nekā 207 miljoni ASV dolāri.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Rebecca Rubin. «Box Office: ‘DC League of Super-Pets’ to Overtake ‘Nope’ With $25 Million-Plus Debut». Variety, 2022. gada 27. jūlijs. Skatīts: 2022. gada 27. jūlijs.
  2. «DC League of Super-Pets». Box Office Mojo. Skatīts: 2023. gada 2. aprīlī.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]