Dalībnieka diskusija:Lāsma

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Sveika! Paldies par lielo entuziasmu Vikipēdijā! Daži aizrādījumi, kas nav jāņem ļoti pie sirds -

  • nevajag saglabāt rakstu pēc katras niecīgākās izmaiņas (tas ļoti "piesārņo" pēdējo izmaiņu lapu). Liekas, vakar administrators jau par to aizrādīja! Priekš tam ir paredzēta poga "parādīt pirmskatu". Kad raksts ir gatavs, tad tas jāsaglabā; protams, pēc tam var vajadzības gadījumā papildināt.
  • nav pieņemts likt saites virsrakstos, kā tas ir izdarīts, piemēram, šeit (par upēm);
  • jācenšas rakstīt daudzmaz informatīvus un saturīgus rakstus. Raksti Raimonds_Zakovskis (ko viņš īpašu ir paveicis?) un Zosuli (sastāv galvenokārt no apakšvirsrakstiem) tādi nav un iespējams, ka administratori tos izdzēsīs;
  • sākot jaunu rakstu, pirmajā teikumā īsumā vispārīgi jāapraksta temats; pēc tam var likt apakšvirsrakstus un tēmu iztirzāt sīkāk. Par to var palasīt Palīdzībā.
  • labam rakstam ir jābūt pievienotām kategorijām un starpviki saitēm, ja tas iespējams; vēlami arī attēli (iesācējiem, protams, ar to ir grūtāk). --ScAvenger 05:54, 4 jūlijā, 2007 (UTC)

paldies ņemšu vērā.

Vikipēdijā pieņemts, ka pirmie vārdi ir jēdziena nosaukums, un tos ieliek trekninājumā ar trim ' (nevis taisa kā virsrakstu ar ==). Lūdzu atgriezt atpakaļ veiktās izmaiņas.
Jau ScAvenger rakstīja, ka virsrakstos neliek saites. --Dainis 06:35, 4 jūlijā, 2007 (UTC)

Laipni lūdzam Vikipēdijā. Paldies par rakstiem. Pārējo iemācīsies. (Un, - veca vikipēdijas gudrība - Don't bite the newcomer :) ). --Feens 22:35, 4 jūlijā, 2007 (UTC)

Paldies, par pamācību! Centīšos ievērot VISUS Vikipēdija noteikumus.

Lūdzu neliec virsrakstu virs raksta ievada - trekninātu tekstu var iegūt rakstot '''Teksts''' nevis == Teksts == vai arī virs rediģēšanas loga ir rīkjosla - iezīmē tekstu, kas jāformatē un nozpied attiecīgo pogu (šai gadījumā lielo B). Vikipēdijā ir pieņemts, ka katram rakstam raksta ievadu, kurš atrodas pirms pirmā virsraksta un kurā uzraksta par ko ir raksts, ja tā ir kāda apdzīvota noteikti jāuzraksta, kur tā atrodas, ja cilvēks - ar ko viņš ir pazīstams. Lūdzu izlabo to tajos savos rakstos, kur tas nav izdarīts - daži no tiem šā iemesla dēļ ir nominēti dzēšanai, ja tu tos izlabosi tie netiks dzēsti ---- Xil/gribi par to parunāt ? 17:57, 5 jūlijā, 2007 (UTC)

Būs jau labi - raksti par latviešu literātiem mums ir ļoti vajadzīgi. Ar laiku visu var iemācīties. Paraugam var apskatīties kaut vai to pašu rakstu par Rezerfordu - apmēram tā pieņemts noformēt rakstus par personībām. Starp citu, Vikipēdijā pēc iespējas jāizvairās no saīsinājumiem - tā nav papīra enciklopēdija, kur jātaupa katrs kvadrātmilimetrs (piemēram, lit., latv., raj., laikr. - to vietā droši var rakstīt pilnus vārdus). --ScAvenger 18:46, 5 jūlijā, 2007 (UTC)

No kurienes Tu ņem attēlus? Ja tie ir pašu uzņemti, tad nav nekādu problēmu. Ja tie ir ņemti no citurienes, tad jābūt uzmanīgai ar autortiesībām, jābūt autora atļaujai tos izmantot. Ja kādā www lapā norādīts, ka to var brīvi izmantot, tad tāpat jānorāda, no kurienes ņemts un autors. --Dainis 11:33, 9 augustā, 2007 (UTC)

Nav vēl noskaidrots autortiesību statuss:

Ir jānorāda, no kurienes attēli ņemti un vai tos ir atļauts izmantot Vikipēdijā. Pretējā gadījumā attēli tiks dzēsti. --ScAvenger 12:55, 5 jūlijā, 2008 (UTC)

"Šaubīgie" attēli tika dzēsti. --ScAvenger 09:14, 15 augustā, 2010 (UTC)