Dalībnieka diskusija:Pasinskis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa


Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), Pasinskis. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

-- Sveicējs (diskusija) 21:54, 11 martā, 2012 (UTC)

Pārnesu Jūsu darbu uz smilšu kasti, jo lietotāju lapas tam nav paredzētas. Atgādinu, ka raksti jāveido enciklopēdiskā stilā (pašreizējā stadijā raksts tāds noteikti nav) un jāizlasa pamācība (saites sveiciena rāmī). Veiksmi darbā! --ScAvenger (diskusija) 19:00, 18 martā, 2012 (UTC)

Kamēr vēl strādā un neesi noformējis rakstu kā nākas, lūdzu nepārvieto "smilšu kasti" uz citu vietu! --Treisijs (diskusija) 21:01, 18 martā, 2012 (UTC)
Ieteikums palasīt pamācībā par neitralitāti un pārskatīt rakstus par citām skolām ~~Xil (saruna) 23:06, 18 martā, 2012 (UTC)

Attēli un citas problēmas[labot pirmkodu]

Ielādētajiem attēliem obligāti jāpievieno autortiesību licence (vislabāk {{CC-BY-SA-3.0}}, protams, ja vien attēli ir paša fotografēti). Ja nav paša, jābūt autora atļaujai brīvai fotogrāfiju izmantošanai. Ielādējot attēlus, vajag tos nosaukt sakarīgi, nevis atstāt fotoaparāta ģenerēto ciparu. Par pašu rakstu — tādā paskatā, kā pašlaik, tas nevar palikt (noformējums pilnīgi neatbilst, saturs vairāk izskatās pēc reklāmas). Par paraugu var ņemt, piemēram, šo. Kad raksts būs gatavs, tas jāpārvieto uz Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija (nekādu portālu un lielo burtu). --ScAvenger (diskusija) 05:33, 19 martā, 2012 (UTC)

Starp citu, runājot par autortiesībām - tas teksts lapā šausmīgi izskatās pēc skolas reklāmas materiāla. Internetā tas nav atrodams, bet varbūt kādā izglītības iestāžu katalogā gan? Ja tas tā ir, tad vispār arī to drošvien aizsargā autortiesības (reklāmas tekstus sagatavo darba devēja uzdevumā, tātad tiesības drošvien pieder skolai) un nevajadzētu to tā likt. Kā jau teicu - paskaties citus rakstus un pamācību, un pārraksti (jo, jebkurā gadījumā, mums ir noteikts rakstu formāts un šis te tam galīgi neatbilst) ~~Xil (saruna) 10:46, 19 martā, 2012 (UTC)
Atkārtoju, ka attēli bez izcelsmes un autortiesību norādēm tiks dzēsti. Netērējiet lieki savu un mūsu laiku. --ScAvenger (diskusija) 15:00, 20 martā, 2012 (UTC)
Turklāt šitas neiederās pēc stila Vikipēdijā. Vai tiešām tik grūti nedaudz iedziļināties un izdarīt to ko prasām? Nekvalitatīvi raksti un attēli bez autortiesībām parasti tiek dzēsti tā, ka nebūs nekāds ieguvums no mūsu ieteikumu ignorēšanas. Ja ir kādas neskaidrības var taču šeit pajautāt ~~Xil (saruna) 15:43, 20 martā, 2012 (UTC)
Uzlabošanas tagu dzēšana nav risinājums ~~Xil (saruna) 16:02, 20 martā, 2012 (UTC)
Es saprotu, ka daudzi raksti par lv skolām nav tie labākie piemēri, bet, tīri noformējuma ziņā, mēs parasti sagaidām kaut ko līdzīgu šitiem: Rīgas Franču licejs, Rīgas Teikas vidusskola, Daugavpils 13. vidusskola, Valkas ģimnāzija, Jēkabpils 3. vidusskola, nevis tādu teksta blāķi ~~Xil (saruna) 16:19, 20 martā, 2012 (UTC)
Te ir rakstīts kā ievietot attēlus, tos parasti liek gar teksta malām, tuklāt ar domu, ka kaut kas ar to tiek ilustrēts un attiecīgiem parakstiem, nevis iebāž raksta sākumā vienā blāķi. Otkārt - skolas himna gadienā nav jau esoša dziesma kas kaut kad adaptēta šai vajadzībai, nevis skola 1998. gadā to ņēma un pasūtīja ievērojamajiem māksliniekiem? ~~Xil (saruna) 16:56, 20 martā, 2012 (UTC)
Rakstam vajag definīciju, ja tev nepatīk mana, tad raksti pats savu, bet tā, ka lai nepalintu tikai skolas nosaukums treknrakstā. Otkārt tiem kausiem un ordeņiem prasās vairāk paskaidrojuma zem bildēm. Treškārt - kāda velna pēc tu bāz himnu, kas ir simbols, pie vēstures? Tas, ka tu piemini kad tā pirmoreiz izpildīta nepadara to par vēsturi ~~Xil (saruna) 20:55, 20 martā, 2012 (UTC)
Ceturtkārt augstākā līmeņa sadaļu virsrakstus veido ar divām, nevis trijām vienādības zīmēm. Ja sadaļa Veselīgas vides skola bija domāta kā apakšadaļa, būtu skaidrāk kāpēc tas ir simbols, ja to sauktu "logo" ~~Xil (saruna) 20:59, 20 martā, 2012 (UTC)
Tuklāt VVS teksts ir kopēts no skolas mājaslapas - kā ar autortiesībām? Un vajadzētu pastāstīt vairāk, kas tās par visām veselīgas vides skolām - tā kāda skolu programma vai? ~~Xil (saruna) 21:04, 20 martā, 2012 (UTC)
Vai Pasinska jaunskungs nav vienkārši uz kādu dienu jānobloķē? --Gaujmalnieks (diskusija) 21:26, 20 martā, 2012 (UTC)
Par ko? Viņš pat sāka reaģēt uz maniem aizrādījumiem... tiesa tagad atkal ir iegrūsti attēli nevietā un reklāmiski teksti. ~~Xil (saruna) 21:45, 20 martā, 2012 (UTC)
Tiešām sāk? Nu varbūt arī, bet tā interesantā nevienam nevajadzīgo bilžu masveida augšuplāde? --Gaujmalnieks (diskusija) 21:54, 20 martā, 2012 (UTC)
Man arī bija pārsteigums, varbūt ar laiku vēl sāks arī runāt :) tu taču zini kas notiek ar bildēm bez tagiem, vai ne? Kad tas notiks varbūt arī atklās kā lietot autortiesību veidnes ~~Xil (saruna) 22:02, 20 martā, 2012 (UTC)
Ak jā, jaunais censoni - veidnes/infokastes nepārveido pēc saviem ieskatiem, bet atstāj tajās esošos parametrus un nosaukumus, citādi tās nestrādā, un kategorijas liek eksistējošas (zilas ne sarkanas) un latviski. ~~Xil (saruna) 22:04, 20 martā, 2012 (UTC)
Nu respekts tev, Xil, par pacietību šitā auklēties un ņemties ar cita rakstu) --Gaujmalnieks (diskusija) 22:08, 20 martā, 2012 (UTC)
Es jau neko tādu nedaru, tikai laboju formatējumu un dzēšu reklāmiskus vārdus ;) Mūsu draugs pat ir salicis dažiem attēliem autortiesību veidnes, būtu superjauki, ja viņš tiktu skaidrībā ar pārējiem un atzīmētu tos ko viņam nevajadzēs ar veidni {{dzēst}} (izskatās, ka ir daudzi vienādi, nu nevajag rakstā skolas durvis no labās puses un skolas durvis no kreisās puses) ~~Xil (saruna) 22:17, 20 martā, 2012 (UTC)
Starp citu, pārrakstīt saistītā tekstā nozīmē, ka teksts nav sadalīts sarakstos pa punktiem. Un ieliec kaut kur rakstā skolas logo, ja gribi to izmantot (nenāktu laikam par ļaunu tam VVS tekstam par ilustrāciju), citādi tas ir jādzēš, jo to aizsargā autortiesības un godprātīgas lietošanas noteikumi attiecas tikai uz attēliem, kas tiek izmantoti rakstos ~~Xil (saruna) 22:26, 20 martā, 2012 (UTC)
Cilvēks man atsūtīja e-pastu, ka neesot sapratis kā šeit atbildēt un autortiesību jautājumi esot saskaņoti ar skolas adminstrāciju, teksti no skolas un bildes esot vai nu viņējās vai skolas dotas. Es viņam aizsūtīju, ka bildēm vajag arī to autoru atļaujas un īsu instrukciju kā atbildēt diskusijā, cerams, ka būs kaut kāda reakcija. ~~Xil (saruna) 23:12, 20 martā, 2012 (UTC)
Plus, ņemot vērā tās manipulācijas ar logo nodošanu publiskā lietošanā, vai skolai ir skaidrs uz ko viņi ir parakstījušies vai arī sabiedrības nagos visas autortiesības tiek nodotas, lai Vikipēdijas administrācija liktu mieru, nesaprotot šī gājiena juridiskās sekas? ~~Xil (saruna) 09:32, 21 martā, 2012 (UTC)
Vai es jau vienreiz nebrīdināju, ka nav jāaiztiek uzlabosanas tagi? ~~Xil (saruna) 23:52, 12 aprīlī, 2012 (UTC)

Vārdtelpa Vikipēdija...[labot pirmkodu]

...NAV paredzēta pamatrakstiem! Tiešām ir tik grūti to saprast? --ScAvenger (diskusija) 19:13, 16 aprīlī, 2012 (UTC)

Smilšu kaste[labot pirmkodu]

Sveiki! Mani sauc Edgars2007. Vikipēdijas sakārtošanas nolūkos tiek dzēstas to dalībnieku, kas nav aktīvi Vikipēdijā, vecās smilšu kastes, kā arī tās dalībnieku lapas, kas neatbilst noteikumiem (pārsvarā tā ir dažādu organizāciju, personu reklāma). Ja tomēr turpmākajā darbā ir nepieciešamība atjaunot smilšu kastes saturu, droši saki to šeit. Ja rodas citi jautājumi, vari tos droši šeit uzdot. Paldies! --FRK (diskusija) 2015. gada 20. septembris, plkst. 14.53 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.56 (EEST)[atbildēt]