Dalībnieks:Gemoss/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa

Gemoss ir ģimenes uzņēmums, kurš dibināts 1993. gadā un kļuvis par vadošo HoReCa sektora piegādātāju Latvijā. Gemoss dibinātāja un uzņēmuma īpašniece ir Ieva Treija. Uzņēmums nodarbojas ar bāru un restorānu aprīkojuma un iekārtu tirdzniecību, maizes un konditorejas izejvielu tirdzniecību, trauku un pasākumu inventāra nomu, kā arī ar riekstu un žāvētu augļu importu un to fasēšanu mazumtirdzniecības iepakojumos.


Gemoss veikals-noliktava sortimentā iekļautas vairāk nekā 20 000 preces no visas pasaules:[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

*Bāra inventārs

*Maizes un konditorejas izejvielas

*Trauki, glāzes, piederumi

*Rieksti, sēklas, žāvēti augļi

*Iekārtas bāriem un restorāniem

*Virtuves inventārs

*Pārtikas produkti

Gemoss darbības virzieni:[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

*Trauku noma var nodrošina banketu sagatavošu, servēšanu un pasniegšanu līdz pat 3000 cilvēkiem.

*Kafijas Studija sniedz pilna spektra kafijas servisa pakalpojumus.

*Tehnikas nodaļa sniedz profesionālas konsultācijas par piemērotākajām iekārtām, savukārt meistari nodrošina tehnisku palīdzību.

*Iespēja ražot privāto preču zīmju produktus.


Šobrīd Rīgā ir trīs Gemoss veikali-noliktavas – Mūkusalas ielā 73, Ropažu ielā 63, Brīvības ielā 111. Ārpus Rīgas Gemoss atrodams Liepājā, Kaiju ielā 6 un Igaunijā, Tallinā.

Gemoss ražotne, galvenā noliktava un loģistika atrodas Rīgā, Mežkalna ielā 7.


Gemoss pārstāv lielākos Eiropas un pasaules zīmolus, piemēram, Monin, Puratos, Pritchitts, Stadter, Libbey, Martellato, Belcolade, Jura, Pujadas, Microplane, iSi u.c.

Gemoss radījis arī savus zīmolus, sniedzot klientiem vajadzīgo augstākajā kvalitātē. Gemoss zīmoli ir [1]Zelta Rieksts, BIO Zelta Rieksts, MINI Zelta Rieksts, Dienas Deva, Gemo Spice, Gemo Food, Gemo Fruits, Just Nature, Viens Piens Cake & Bake, Chocolate IT.

Uzņēmuma vēsture[2][labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Gemoss ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts 1993. gadā. Uzņēmuma nosaukums radies, kad Treiju ģimenes vecākais dēls Rihards zoodārzā nīlzirgu nodēvēja par gemosu. Kad ģimene nolēma sākt uzņēmējdarbību, šis skanīgais vārds arī tika piešķirts firmai. Šo gadu laikā begemots kļuvis par mīļu varoni un ir uzskatāms par uzņēmuma simbolu, kas atspoguļojas dažādās uzņēmuma aktivitātēs.

Gemoss no maza ģimenes uzņēmuma ar diviem darbiniekiem 26 gadu laikā kļuvis par vienu no vadošajiem savās nozarēs. Uzņēmuma veiksmes pamatā ir lielisks darba kolektīvs, profesionāli veidots sortiments un ilgstoša sadarbība ar klientiem. Uzņēmums atbalsta un organizē seminārus un konkursus konditoriem, pavāriem un bārmeņiem.

Kopš 2014. gada Gemoss veikals-noliktava atrodas arī Tallinā, kur tiek organizētas apmācības, semināri un konkursi.


  1. «Par mums». Gemoss (latviešu). Skatīts: 2019-11-06.
  2. «Par mums». Gemoss (latviešu). Skatīts: 2019-11-06.