Dalībnieks:Harcevina/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa

Vidējais svērtais kupons - WAC[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kāda ir "Vidējā svērtā kupona daļa - WAC"

Vidējais svērtais kupons (WAC) ir hipotēku kopuma vidējā svērtā bruto procentu likme, kas ir hipotēkas nodrošinājuma (MBS) pamatā vērtspapīru emisijas brīdī. Hipotekāro vērtspapīru pašreizējais WAC var atšķirties no tā sākotnējā WAC, jo pamatā esošās hipotēkas maksā dažādos ātrumos.

BREAKING DOWN "Vidējā svērtā kupona daļa - WAC"[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Investoriem, piemēram, pensiju fondiem, riska ieguldījumu fondiem, ieguldījumu bankām utt., Parasti bankas pārdod lielu daļu no jauna radītām hipotēkām sekundārajā hipotēku tirgū. Šie ieguldītāji vērtspapīri pārvērš šos hipotēkas par tirgojamiem vērtspapīriem, kurus var tirgot atklātajos tirgos, radot hipotēkas nodrošinājums. Faktiski hipotēkas nodrošinājums (MBS) ir nodrošinājums, ko nodrošina hipotēku krājums vai kopums. MBS turētāji saņem procentu vai kupona maksājumus, ko aprēķina kā MBS pamatā esošo hipotēku kredītu kupona vidējo svērto vērtību.

Vidējo svērto kuponu (WAC) aprēķina, ņemot vērā bruto procentu likmes, kas jāmaksā par MBS pamatkapitāla hipotēkām, un koriģējot tās atbilstoši katra hipotēkas nodrošinājuma procentuālajai daļai. WAC ir vidējā procentu likme dažādiem hipotēku kopumiem ar atšķirīgām procentu likmēm. Aprēķinātā vidējā svērtā vidējā svērtā faktora ietvaros tiek izmantots katras hipotēkas galvenais atlikums. Citiem vārdiem sakot, hipotēku vidējais lielums tiek noteikts pēc to svara hipotēku nodrošinājumā. Lai aprēķinātu WAC, katras hipotēkas vai MBS kupona likme tiek reizināta ar atlikušo galveno bilanci. Rezultāts, kas iegūts no katra vērtspapīra, tiek pievienots kopā, un kopējo summu dala ar atlikušo atlikumu.

Vēl viens veids, kā aprēķināt vidējo svērto kuponu, ir, ņemot vērā katra hipotēku fonda svaru, reizinot to ar attiecīgajām kuponu likmēm un pievienojot rezultātu, lai iegūtu WAC.

Piemēram, pieņemsim, ka MBS sastāv no trīs dažādiem hipotēku kopumiem ar galveno bilanci 11 miljonu ASV dolāru apmērā. Pirmā hipotēkas daļa sastāv no hipotēku 4 miljoniem ASV dolāru, kas dod 7,5%. Otrajam fondam ir 5 miljonu dolāru hipotekārais atlikums ar 5% likmi. Trešajam fondam ir hipotēkas 2 milj. ASV dolāru apmērā ar likmi 3,8%. Izmantojot iepriekš aprakstīto metodi:

WAC = [($ 4 miljoni x 0,075) + ($ 5 miljoni x 0,05) + ($ 2 miljoni x 0,038)] / $ 11 miljoni

WAC = ($ 300,000 + $ 250,000 + $ 76,000) / $ 11 miljoni

WAC = 626 000 ASV dolāri / 11 miljoni ASV dolāru = 5,69%

Alternatīvi WAC a aprēķina, vispirms izvērtējot katra hipotēkas daļas svaru:

1 balles svars: 4 miljoni ASV dolāru / 11 miljoni ASV dolāru = 36,36%

2 balles svars: $ 5 miljoni / $ 11 miljoni = 45,45%

Pool 3 svars: $ 2 miljoni / $ 11 miljoni = 18,18%

Svars ir 100%. Tāpēc WAC aprēķina šādi:

WAC = (36,36 x 0,075) + (45,45 x 0,05) + (18,18 x 0,038)

WAC = 2.727 + 2.2725 + 0.6908 = 5.69%

Tā kā dažādi hipotēku turētāji samaksā savas hipotēkas ar atšķirīgām likmēm un atšķirīgiem termiņiem, svērtā vidējā kupona likme var mainīties visā MBS darbības laikā.

WAC ar hipotēku nodrošinājumu ir svarīga informācija, ko analītiķi izmanto, lai novērtētu šī nodrošinājuma priekšapmaksas iezīmes. Tas ir svarīgs relatīvs vērtības rīks MBS portfeļu pārvaldībā un analīzē.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

https://www.investopedia.com/terms/w/wac.asp