Dalībnieks:Raimond10/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa


Freimans
Tips Sabiedrība ar ierobežotu atbildību
Darbības joma Jumta konstrukciju ražošana un projektēšana
Dibināts 2010. gada 31. maijs
Galvenais birojs Latvija
Darbības zona Eiropa
Galvenās personas Raitis Freimanis (priekšsēdētājs)
Produkti
Pakalpojumi
Neto ienākumi EUR 062,252  (2017) [1]
Darbinieki 9 (2017)
Tīmekļa vietne freimans.com

Freimans ir Latvijā vadošais koka kopņu ražotājs, kurš Raita Freimaņa vadībā tirgū darbojas jau 12 gadus. Uzņēmums ir ieguvis tiesības marķēt savu produkciju ar CE zīmi, kas ir apliecinājums ražotā produkta atbilstībai tirgū un būvniecībā. Tas uzņēmumam dod tiesības sertificēt savu produkciju atbilstoši Eiropas standartiem un prasībām (EN 14250:2010).[2]

Koka konstrukciju projektēšana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Koka konstrukciju projektēšana tiek veikta ar populāro Zviedru programmatūru RoofCon (TrussCon), pateicoties kurai klients sev pasūtīto konstrukciju pat pirms ražošanas uzsākšanas var apskatīt 3D formātā.


Izaugsme[3][labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Uzņēmums ir uz zināšanām un nepārtrauktu attīstību virzīts. Uzņēmums koncentrējamies uz to, lai nodrošinātu augstāko iespējamo produkta kvalitāti, optimālākās izmaksas un īsus izpildes termiņus, lai klients sadarbības laikā un pēc tās būtu apmierināts.

Koka kopņu ražošanas process[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Projektēšana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Projektēšanas process sākas konsultācijā ar klientu, celtnieku un arhitektu. Tas palīdz nodrošināt nepieciešamo informāciju, piemēram, stāvu plāns, atrašanās vieta u.c. Pēc tam informācija tiek nosūtīta dizainerim. Izmantojot īpašu programmatūru, ko sauc par RoofCon un TrussCon, dizaineris izveido individuālu projektu ar skicēm un cenu, un tālāk nodot klienta apstiprināšanai.

Materiālu sagāde[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Materiālu kvalitāte ir viens no noteicošajiem faktoriem kopņu izturībā, tādēļ uzņēmums izvēlamies augstākās kvalitātes C24 stipruma koku.

Kokmateriāla sagatavošana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Koka plāksnes tiek izvēlētas atkarībā no to izmēra un nepieciešamās konstrukcijas daļas. Katra kopnes sastāvdaļa tiek akurāti piegriezta nepieciešamajos izmēros un leņķos, izmantojot industriālo zāģi.

Koka kopņu ražošana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Koka kopnes tiek novietotas uz speciālas pamatnes, kura ir veidota, balstoties konkrētam plānam. Pēc tam profesionāļu komanda novieto metāla plāksnes uz savienojumu vietām, un ar hidrolisko presi iespiež tās, nofiksējot koka kopni.

Piegāde klientam[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Koka kopnes tiek sapakotas, un ar specializētu iekštelpu ceļamkrānu tiek ievietotas piegādes automašīnā. Pēc tam kravas auto nogādā koka kopnes tieši klientam.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2005. gadā tika dibināts uzņēmums ar nosaukumu “Koka Būvkonstrukcijas”. Dažu gadu laikā uzņēmums bija sevi pierādījuši vairākos projektos.

2017. gadā uzņēmums veica rebrendingu. Tika izveidots jauns logo un nosaukums “FREIMANS Timber Constructions”.

Darbības rādītāji pa gadiem
Gads Darbinieki Realizēto projektu skaits Apgrozījums, EUR Darbības valstu skaits
2005 10 1 10 000 1
2007 12 13 710 000 2
2010 10 2 110 000 2
2015 7 87 470 000 4
2017 9 143 650 000 5

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Firmas.lv dati».
  2. «Par Mums - Freimans». Freimans (lv-LV). Skatīts: 2018-09-17.
  3. «Koksnes konstrukciju ražotājs "Freimans Timber Constructions" plāno modernizēties par 477 000 eiro». Laukos.lv (lv-LV). Skatīts: 2018-09-17.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]