Dalībniece:Xil/Sākumlapa

Vikipēdijas lapa

brīvajā enciklopēdijā, kuru arī Tu vari papildināt!

Latviešu valodā: 126 274 raksti.
Aktuāls notikums
Krievijas 2022. gada iebrukums Ukrainā
Krievijas 2022. gada iebrukums Ukrainā

Krievijas 2022. gada iebrukums Ukrainā ir Krievijas—Ukrainas kara plaša mēroga militāra operācija, ko 24. februāra rītā pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles uzsāka Krievijas Bruņotie spēki, kas kopš 2021. gada marta lielā skaitā bija izvietoti netālu no Ukrainas robežas ar Krieviju, Baltkrieviju un Krievijas 2014. gadā okupēto Krimu. Operāciju ievadīja Krievijas Bruņoto spēku atklāta ievešana pašpasludināto Doneckas un Luhanskas tautas republiku teritorijā 2022. gada 21. februārī, un to neatkarības atzīšana visa Doneckas un Luhanskas apgabala robežās dienu vēlāk.

24. februārī plkst. 5.50 pēc Maskavas laika (UTC+3) Putins izsludināja vispārēju iebrukumu Ukrainā kā "īpašu militāru operāciju" ar mērķi "panākt Ukrainas demilitarizāciju un denacifikāciju". 10 minūtes vēlāk Krievijas Bruņotie spēki veica raķešu triecienus lidostām un militārajiem objektiem Kijivā, Harkivā un Dņipro un sāka virzīties dziļāk Ukrainas teritorijā. Vienlaikus Doneckas un Luhanskas tautas republiku bruņotie formējumi visā Donbasa frontes līnijā atsāka karadarbību pret Ukrainas Bruņotajiem spēkiem un vairākās vietās pārgāja uzbrukumā.

 
Vai tu zināji...

No latviešu valodas Vikipēdijas jaunākajiem rakstiem:

Šodien

Tvaika dzinējs

Vairāk notikumu: 4. janvārī5. janvārī6. janvārī

Šobrīd ir 2024. gada 19. marts (UTC) – Atjaunināt lapu
Citi projekti
Vikipēdija ir pieejama arī citās valodās, tai skaitā:
Līvõ Latgaļu Võro Žemaitiu Eesti Lietuvių Русский Français Deutsch English


Vikipēdija ir bezpeļņas organizācijas Wikimedia Foundation projekts, kas saistīts arī ar vairākiem citiem brīvi pieejama satura projektiem:

Wiktionary
Vārdnīca
Wikibooks
Rokasgrāmatas un pamācības
Wikiquote
Citātu kolekcija
Wikisource
Free source dokumenti
Wikivoyage
Ceļvedis
Wikinews
Brīvi pieejamas ziņas
Commons
Kopīga multimediju krātuve
Meta-Wiki
Vikimediju fonda projektu koordinēšana