Diskusija:Ērgļu pagasts

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Interesanti gan - priecātos, ja vikipēdijas speciālisti pateiktu - kuram pieder autortiesības uz informāciju par to, ka Blaumanis nāk no Ērgļiem? Darbā rakstīju lapu - domāju atnākšu mājās turpināšu. Atnāku mājās - hujakš jau bans virsū. Malači puiši.

Nav ko gausties - vajag pašam rakstīt tekstus nevis kopēt tos no jau citur publicēta teksta. --Daarznieks 23:05, 15 janvārī, 2007 (UTC)

OK - ņemiet nost banu - tekstu kardināli pārrakstīšu.

Nav jau nekāda bana - pats vari to uzrakstu noņemt, bet vispār - man prieks, ka parādījies jauns rakstītājs - laipni lūdzam vikipēdijā. :) --Feens 05:32, 16 janvārī, 2007 (UTC)

Pagasta Ģerbonis[labot pirmkodu]

super - beidzot ir pagasta ģerbonis. Izprasīt no pašvaldības man tā arī neizdevās :( —Šo komentāru pievienoja Aabele (diskusijadevums).

Forši, ka šeit tas ir. Jāizdomā, kā ģerboņiem paredzēt vietu pagastu veidnē vienlaikus nepadarot šo veidni nenormāli lielu. --Daarznieks 11:28, 23 februārī, 2007 (UTC)

Pieturzīmju lietošana[labot pirmkodu]

Īpaši liels prieks rakstīt wikipēdijā ir tad, ka tu esi pievienojis informāciju un atnāk Lietotājs:SpeedKing un nodzēš visus punktus pie virsrakstiem. Tātad - priekš tiem wikipēdijas intelektuāļiem, kas nav gājuši skolā atkārtoju: Latviešu valodā teikumus vienu no otra atdala ar punktu. Un virsraksts ir tieši tāds pats teikums. Tas, ka BLEFI portāls to konsekventi ignorē, nenozīmē ka šīs tradīcijas vajadzētu pārnest uz wikipēdiju.

Sagaidu, ka šis pats lietotājs arī salabos savu cūkojumu. —Šo komentāru pievienoja Aabele (diskusijadevums).

Nepiekrītu. Virsraksts nav gluži tipisks teikums un latviešu valodā punktu nelieto aiz virsraksta. Skat., piemēram, šajā LIIS materiālā. Turklāt apvainojumi neder kā papildu arguments. :) --Jūzeris 12:42, 7 martā, 2008 (UTC)
Ok, taisnības labad jāpiebilst, ka atradu arī pretēju viedokli - ISEC materiālos 1. klases pedagogiem (PDF fails), tomēr tā arī ir vienīgā norāde par to, ka punkts būtu jāliek. Daudz spēcīgāks arguments par ieteikumiem pirmajai klasei ir LLU Metodiskie noteikumi par bakalaura un maģistra darbu noformēšanu (PDF fails), kur teikts: "Virsrakstu beigās punktu neliek un tos nepasvītro." --Jūzeris 13:03, 7 martā, 2008 (UTC)
ISEC materiālos ir rakstīts "Pieturzīme aiz virsraksta" - jautājuma vai izsaukuma zīmes lietošana virsrakstā atsevišķos gadījumos var būt pieļaujama. Piemēram, virsraksts "Kurp ej, daba?" grāmatai. Aiz Vikipēdijas rakstu sadaļu virsrakstiem punkts pavisam noteikti nav jāliek. --ScAvenger 13:15, 7 martā, 2008 (UTC)
Un te ir vēl "spēcīgāks" dokuments :) --ScAvenger 13:23, 7 martā, 2008 (UTC)
Spēcīgs un "smags" (vairāk nekā 5 MB...). :) Bet paldies par norādi, šo dokumentu arī turpmāk varētu izmantot strīdīgos gadījumos. --Jūzeris 13:31, 7 martā, 2008 (UTC)
Atvainojos, izmēru nepaskatījos - kā viņi pamanījušies no 27 lapām prasta teksta iztaisīt 5 MB? Tas pats ir normāli lasāms arī šeit. --ScAvenger 13:56, 7 martā, 2008 (UTC)

Līdz pat šim laikam Vikipēdijā vienmēr ir bijis pieņemts, ka punkts nav jāliek, tāpēc arī izlaboju. --SpeedKing 13:41, 7 martā, 2008 (UTC)