Diskusija:Šmerlis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai par Šmerļa mežu uzskatāms arī mežs aiz dzelzceļa ap Bābelītes ezeru? Tas Jauno ebreju kapu sakarā. --ScAvenger 21:46, 3 jūnijā, 2010 (UTC)

Es jau teicu, ka īsti neiebraucu kur kam gals kur mala, bet skatoties enciklopēdijā Rīga un internetā es tā nopratu. Es nekad tur neesmu bijusi, cik sapratu no kartes laikam tur ir šaura koku josla kuru par meū nenosaukt, loģiski būtu to pieskaitīt tuvākajam mežam. Godīgi sakot mani mulsina kā tur varūt kinostudija - laikam jāpieņem, ka Šmerlis ir līdz Šmerļupītei ? ~~Xil (saruna) 04:58, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Pēc maniem privātajiem ieskatiem to mežu nosaukumi laika gaitā ir mainījušies, tāpēc arī neko nevar saprat - būtu loģiski, ja Biķernieku mežs būtu arī pie Biķeru baznīcas un kapiem (bet tas skaitās juglas), bez tam es tikko atradu Broces karti, kur Linezers saucās Šmerļa ezers, tātad būtu loģiski secināt, ka tas atrodas Šmerlī (te iekš bilžu galerijas, kartē uz augšu ir dienvidi, nevis ziemeļi) ~~Xil (saruna) 08:30, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Šis atkal, šķiet, ir gadījums, kad stingru robežu nav. Nekur nav teikts, vai Šmerļa un Biķernieku mežus atdala Šmerļupīte, Šmerļa iela, vai varbūt vēl kas cits. Mežs pie Bābelīša tiek (neoficiāli?) saukts par Bābelītes mežu; tā nav nemaz tik šaura josla. Tam nav saiknes ar Šmerļa mežu - pa vidu ir dzelzceļš, apbūve un Brīvības iela. Rīgas Mežu mājaslapā nekā prātīga nav, pat karte ir ļoti nožēlojama. Šmerļa un Biķernieku apgaita un viss. --ScAvenger 18:46, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Nja, meži mums ir ciršanai, nevis aprakstīšanai. Enciklopēdija Rīga tie kapi ir nosaukti par Šmerļa kapiem un teikts, ka Lizuma iela ir Šmerlī (kas uzdots par pilsētas daļu), savukārt kādā mežā ir Bābelītis es nevarēju atrast. Un kartē skatoties Šmerļupīte ir vienīgais kas var veidot robežu, ja kinostudija skaitās Šmerlī - uzreiz aiz tās sākās iķernieku trase, kas ir Biķernieku mežā ~~Xil (saruna) 18:58, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Šmerlis un Šmerļa mežs nav viens un tas pats (visās kartēs ir divi uzraksti). Tā kā Šmerlis nav iekļauts tagadējās apkaimēs, tad stingru robežu arī tam nav. --ScAvenger 19:06, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Tavs privātais ieskats, piecas mājas nav pilsētas daļa un mežs bija pirms tām piecām mājām ~~Xil (saruna) 19:15, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Kāpēc privātais uzskats? Ir taču papilnam karšu ar DIVIEM nosaukumiem. Mežs ir mežs un rajons jeb "subapkaime" :) - ir rajons. Vispār tā ir problēma - ko darīt ar tām vēsturiskajām Rīgas daļām, kas nav apkaimes, bet kartēs ir? Piemēram, Vējzaķsala, Šosciems vai Juglasciems. Tās var tikai "izplūdušā" veidā aprakstīt. --ScAvenger 19:40, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Jā, un Biķernieku mežu tad arī ir jāpārdēvē par Biķerniekiem - sk. to pašu Šmerļa un Biķernieku apgaitu. --ScAvenger 20:14, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Tāpēc ka mežs tiek saukts par Šmerli un tā subapkaime izpaužās kā mežmala Teikā. Un tā, kā man iepatikās lapa ar vecām kartēm ko šorīt atradu, atzīmēšu, ka izskatās, ka pirms PSRS laikiem tur nekā nebija [1] tātad tā nevar būt vēsturiska apkaime (var gan būt, ka es kļūdos pa šo daļu - tai kartei ir diezgan liels mērogs) ~~Xil (saruna) 20:05, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Paldies par linku! Tādas kartes nav vēl redzētas. Protams, toreiz lielākā daļa tagadējās Rīgas bija meži un purvi. Tagad tomēr dīvaini izklausītos, ja teiktu, ka, piemēram, Sporta pedagoģijas akadēmija atrodas mežā. --ScAvenger 20:11, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Bet pie meža gan, intresanti ko teiktu par jebkuru ēku Mežciemā :)) ~~Xil (saruna) 20:16, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Ar Mežciemu tā lieta vismaz ir skaidrāka. Pie viena - varbūt šis noder. --ScAvenger 20:20, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Tāpēc ka mežs tiek saukts par Šmerli - man pie rokas esošajās tagadējās kartēs tam zaļajam pleķim pāri skaidri un gaiši rakstīts "Šmerļa mežs". Savukārt ziemeļrietumos no meža - tur, kur Alfa, Sporta skola, trolejbusa galapunkts un Ebreju kapi - ŠMERLIS. Divus rakstus taisīt arī diez kas nav, jāmēģina kaut ko kopīgu uzrakstīt par to visu. --ScAvenger 20:42, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Kā būtu vienkārši uzrakstīt šeit, ka Teikas daļu ap mežu mēdz tā saukt ?
P.S.foršas kartes, paldies ~~Xil (saruna) 21:28, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Protams, iesākumam pilnīgi pietiktu. Kopā ar mežu, tā sanāktu arī Mežciema un Juglas daļa. Starp citu, es tur tuvumā 15 gadus dzīvoju, tāpēc arī tā pievērsu uzmanību. --ScAvenger 21:46, 4 jūnijā, 2010 (UTC)
Mūsu pašu rakstā par Juglu tiek sinonīmi lietots gan Šmerlis, gan Šmerļa mežs, tāpat arī tajā apkaimes.lv ir abejādi. Enciklopēdija Rīga tiek apgalvots, ka nosaukums cēlies no upes, nevis no muižas kas tur bijusi, tātad to nevar attiecināt tikai uz Alfas apkārtni. ~~Xil (saruna) 22:14, 4 jūnijā, 2010 (UTC)