Diskusija:Afganistāna

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Ja es pareizi sapratu Pamācības lapā teikto, tad šeit es varu diskutēt par Afganistānu un citiem jautājumiem, kas saistīti ar to. Tādēļ vēlos jautāt, vai es drīkstu dzēst ārā no raksta to, kas īsti neatbilst patiesībai. Otrs jautājums, kas man ir neskaidrs, ir šāds: vai es drīkstu mainīt raksta struktūru, piemēram, līdzīgi kā angļu vikipēdijā, Vēstures sadaļu pacelt uz augšu.

Ja pareizi sapratu, tad Vikipēdijā raksta sākumā ir īsi un kodolīgi jāpasaka pats galvenais. Manuprāt pašreizējā varianta pirmajā rindkopā otrs teikums ir lieks. Tas ir jādzēš vai jāpārceļ zemāk, kur ir detalizētāk izklāstīts, un kur tas vairāk iederētos.—Šo komentāru pievienoja Vīruss (diskusijadevums).

Darīt tu vari da jebko saprāta robežās. Tekstu dzēšanu labāk paskaidrot šeit. Struktūru labi ir skatīties lielo wiki rakstos: en, ru, de, fr. Kaut kas pa vidu parasti ir optimālais :) P.S. Diskusijās jāparakstās (ar to paraksta pogu virs labojumu loga). --Kikos 13:40, 12 novembrī, 2010 (UTC)

Dienvidāzija[labot pirmkodu]

Teikumam, kas apgalvo, ka "dažreiz to (Afganistānu) pieskaita Dienvidāzijas (..) reģionam", pievienoju veidni, kas pieprasa atsauci. Neticu, ka kāds ģeogrāfs vai cilvēks, kas labi orientējas ģeogrāfijā, varētu apgalvot to pašu. PS: Būtu jau pats izdzēsis, ja vien nebūtu ieteikts apspriest dzēšamos teikumu šeit, diskusijā. --Vīruss 11:39, 16 novembrī, 2010 (UTC)

Pieskaita jau gan, sevišķi kontekstā ar Indostānas subkontinentu. Atsauci momentā nepiestellēšu, bet šādiem "dažreiz..." apgalvojumiem jau to parasti neprasa :) (ja nu vienīgi nav galīgas blēņas uzrakstītas) --Kikos 11:58, 16 novembrī, 2010 (UTC)

@Kikos:, vai pilsētas Kondoza vietā nav jābūt Kunduza? --Zemgalietis (diskusija) 2015. gada 4. oktobris, plkst. 18.04 (EEST)[atbildēt]

Kā variants jā, bet pamatforma atveidota no dari/persiešu [kondoːz]. --Kikos (diskusija) 2015. gada 4. oktobris, plkst. 20.06 (EEST)[atbildēt]