Diskusija:Artēmijs Fauls

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai attēliem nevarētu būt problēmas ar autortiesībām?--Feens 19:34, 11 decembrī, 2005 (UTC)

Taisni tikko par to iedomājos. Bet, no otras puses, ja norādītu, ka tie ir "Jumavas" izdoto grāmatu vāki..? Šai gadījumā jau attēls kalpo vairāk kā atsauce; šī pat nav grāmatas recenzija, bet recenzēt jau it kā nevarētu aizliegt neviens. Bet, man jāatzīst — neesmu līdz galam pārliecināta. :/
Mēģināšu drīzumā noskaidrot. Patreiz "Jumavas" grāmatu vāki ielikti arī rakstā par Hariju Poteru. Evija T 19:48, 11 decembrī, 2005 (UTC)
Pēc Autortiesību likuma man šķiet, ka vākus izmantot drīkstētu.
Autortiesību likumā rakstīts: 19.pants. Autora darba izmantošana bez autora piekrišanas un atlīdzības
(1) Autortiesības nav uzskatāmas par pārkāptām, ja bez autora piekrišanas un bez atlīdzības šajā likumā noteiktajā kārtībā:
1) darbs tiek izmantots informatīviem mērķiem, ievērojot šā likuma 20.panta noteikumus..
Savukārt norādītajā 20. pantā teikts: (1) Obligāti norādot izmantotā darba nosaukumu un autora vārdu, kā arī ievērojot šā likuma 14.panta un 18.panta otrās daļas noteikumus, atļauts:
1) reproducēt publiskotus un publicētus darbus citātu un fragmentu veidā zinātniskos, pētniecības, polemiskos un kritiskos nolūkos, kā arī ziņu raidījumos un aktuālo notikumu apskatos izmantošanas mērķim atbilstošā apjomā;
2) publicēt avīzēs, raidīt vai citādi darīt zināmas publiski teiktas politiskas runas, aicinājumus, ziņojumus un citus analoģiskus darbus informatīvam mērķim atbilstošā apjomā;
3) fiksēt, publiskot un publicēt aktuālos notikumus fotogrāfijas darbos, raidorganizācijai — raidīt darbus, kas kļuvuši redzami vai dzirdami aktuālo notikumu gaitā, informatīvam mērķim atbilstošā apjomā.
Mans personiskais uzskats ir: saprātīgos apjomos jāizmanto viss pieejamais. "Informatīvam mērķim atbilstošā apjomā", tā sacīt. Pa kādai reprodukcijai vai pa kādam fragmentam - tas man šķiet tikai normāli, jānorāda vien autors. --Tail 20:19, 11 decembrī, 2005 (UTC)
Laikam jau jāpiekrīt. GNU license (ko parasti iesaka lietot vikipēdijā) nosaka, ka es drīkstētu tos vākus arī pārveidot (piemēram, Faulzam citu degunu piezīmēt). Tātad laikam jānorāda, ka darbs ir copyrighted un jānorāda autors.

Citēju grāmatas vāka parakstu en.wiki: This image is of a book cover, and the copyright for it is most likely owned by the publisher of the book. It is believed that the use of low-resolution images of book covers to illustrate the book in question on the English-language Wikipedia, hosted on servers in the United States by the non-profit Wikimedia Foundation, qualifies as fair use under United States copyright law. Other use of this image, on Wikipedia or elsewhere, may be copyright infringement. See Copyrights for more information. --Feens 21:47, 11 decembrī, 2005 (UTC)