Diskusija:Daugavpils apriņķis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Daugavas vai Daugavpils province?[labot pirmkodu]

Nebūtu slikti rakstā ielikt atsauci uz autoritatīvu avotu, kas «Двинская провинция» tulko kā «Daugavas province». Jo, piemēram, šeit [1][2], šīs adm. ter. vienības nosaukums tiek tulkots kā «Daugavpils province». --Glebb 08:44, 30 oktobrī, 2010 (UTC)

Aplamais Daugavpils provinces nosaukums radies no burtiskā Dvinskas provines tulkojuma 20. gadsimtā. Patiesībā tikai 1893. gadā rusifikācijas politikas dēļ Dinaburga tika pārdēvēta par Dvinsku. 18. gadsimtā Daugavpils oficiālos dokumentos tika saukta poliski par Dyneburg, bet krieviski par Динабург.--Pirags 09:50, 30 oktobrī, 2010 (UTC)

Vai jums ir avoti, kas apstiprina to, ka «aplamais Daugavpils provinces nosaukums radies no burtiskā Dvinskas provines tulkojuma 20. gadsimtā.»? Vikipēdija tiek rakstīta, balsoties uz autoritatīviem avotiem, nevis uz oriģināliem pētījumiem. Tāpēc šeit būtu vietā citāts, kur būtu pieminēta Daugavas province. Tas, ka Dinaburga tika oficiāli pārdēvēta par Dvinsku 1893. gadā ir neapšaubāms fakts, bet tas neizslēdz to, ka tāds nosaukums varētu būt pastāvējis agrāk. -- ar cieņu, Glebb 10:16, 30 oktobrī, 2010 (UTC)