Diskusija:Dodekaedrs

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Tās figūras, kas tikko tika pievienotas, pārsvarā gan nav dodekaedri, bet ir atvasinātas no tā. --ScAvenger 18:21, 20 aprīlī, 2009 (UTC)

Jā, bet kā lai īsti tos nosauc, to es nezinu. Varbūt rakstīt :Dodekaerda atvasinājumi"? Angļu rakstā ir vertex arrangement, bet ko tas nozīmē latviski, es nesaprotu. --Romāns Kolduns 18:36, 20 aprīlī, 2009 (UTC)
No grieķu valodas "dodekaedrs" ir daudzskaldnis ar 12 skaldnēm. Parasti ar to tiek domāts "regulārs dodekaedrs", bet ne obligāti. Vertex arrangement latviski visticamāk ir virsotņu izvietojums jeb virsotņu izkārtojums. Piemēram, piecstūrim un piecstaru zvaigznei ir vienāds virsotņu izvietojums (vienas un tās pašas virsotnes), taču tās ir savienotas dažādos veidos. Ja uzmanīgi ieskatās, var redzēt, ka pirmajās divās rindās esošajiem daudzskaldņiem ir vienāds virsotņu izvietojums ar dodekaedru. Bet vispār tās bildes vajadzētu likt sadaļās ar dažādiem nosaukumiem, līdzīgi kā angļu rakstā. Regulāri daudzskaldņi man ir sirdij tuvs temats, bet nevar jau visu uzreiz. --Marozols 19:04, 20 aprīlī, 2009 (UTC)