Diskusija:Eiropas Savienība

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

New EU Design[labot pirmkodu]

Hi ! There is a modernized structure at the engl. EU article. It is designed like a city- or country-article. Maybe this is a useful inspiration for the article here. all the best en:Lear21

Vai Austrumvācija paguva iestāties ES? Cik man zināms, kā valsts, nē --Feens 21:20, 22 februārī, 2007 (UTC)
Nē (ieskatījos vienā '87. gadā izdotā padomjlaika enciklopēdijā). Vai Vāciju līdz apvienošanās brīdim tālab vajadzētu saukt par VFR ? ---- Xil/gribi par to parunāt ? 09:57, 23 februārī, 2007 (UTC)

Pie dalībvalstīm ir rakstīts, ka ar Turciju ir atliktas iestāšanās sarunas. Nekur šādam faktam nevaru atrast pamatojumu. Kaut kas te nav „tīrs”, jo šim apgalvojumam nav arī atsauces, bet angļu valodas versijā nekā tamlīdzīga nevarēju atrast.--Juris Yunuş Tiltiņš 20:36, 18 februārī, 2008 (UTC)

Ar Turciju iestāšanās process atlikts, protams, nav. Pēc vikipēdijas raksta [en:http://en.wikipedia.org/wiki/Accession_of_Turkey_to_the_European_Union] izriet, ka ir iesaldētas dažas iestāšanās sarunu sadaļas - [1] Kipras jautājuma dēļ. --Feens 21:03, 18 februārī, 2008 (UTC)
Nu ja. Izmainīju info par kandidātvalstīm.--Juris Yunuş Tiltiņš 21:48, 18 februārī, 2008 (UTC)

Par Eiropas Savienību (saistībā ar 195.13.185.100 izdarītiem labojumiem)[labot pirmkodu]

Tātad labojums - vārdi oficiāli tika nodibināta tika nomainīti ar vārdiem savu šī brīža nosaukumu ieguva. Angļu vikipēdijas versijā (un tas nav noliegts diskusijā) ir It was established in 1993. Respektīvi uzskatu (un angļu vikipēdija arī uzskata), ka Eiroas Savienība tika nodibināta 1993. gadā. (Lai ko neapgalvotu eirooptimisti ;) ) Respektīvi Eiropas Savienība ir cits veidojums nekā Eiropas Kopiena, jo Eiropas Savienībā iekļaujas veseli trīs pīlāri, no kuriem tikai viens ir "vecā" Eiropas Kopiena. Esmu gatavs diskusijai. Varbūt var būt vēl cits, neitrālāks, formulējums. --Feens 16:49, 3 maijā, 2008 (UTC)

Es domāju, ka šeit noteikti jāmin tas, kas teikts ES oficiālajā vietnē http://europa.eu/abc/keyfigures/index_en.htm. Tur teikts, ka "The EU begun life in the 1950s as the European Economic Community with six founding members - Belgium Germany, France, Italy, Luxembourg and the Netherlands." Šajā gadījumā nav pat jāšķiro eirooptimisti vai eiroskeptiķi, jo tā ir oficiāla (arī) mūsu valsts iestāde, kuras datiem jātic (kamēr nav pierādīts, ka tie ir nepareizi). Turklāt, šajā pat vietnē tālāk teikts: "In 1992, a new treaty gave more responsibilities to the Community institutions and introduced new forms of cooperation between national governments, thus creating the European Union as such. The EU was enlarged in 1995 to include Austria, Finland and Sweden." Tātad pati ES uzskata, ka tā 1992. gadā mainījusi struktūru un nosaukumu. Uzskatu, ka būtu jāraksta šajā lapā oficiālā informācija un tad, ja ir kāds avots, kas to apšauba, jāiekļauj arī pretējais viedoklis - kā to paredz Vikipēdijas vadlīnijas.--Juris Y. T. 17:11, 3 maijā, 2008 (UTC)
Faktiski es neoponēju tam oficiālajam viedoklim. Tur jau tā lieta, ka jau šeit redzamas nianses - vienā vietā EU begun life (faktiski poētika) un bet otrā creating the European Union as such, tātad par formulējumu tik un tā vajag diskutēt. --Feens 17:33, 3 maijā, 2008 (UTC)


Francija[labot pirmkodu]

Nesaprotu - raksta sadaļā par dalībvalstīm rakstīts, ka Francija ir jau no pašiem pirmsākumiem, bet animētajā kartē blakus parādīts, ka Francija ir dalībvalsts sākot ar 1986. g. Kā tur ir? /Diamondboy/

Animētajā kartē viss ir pareizi un sakrīt ar tekstu. Animētā karte sākas ar stāvokli 1957. gadā un tur Francija ir kā dalībvalsts. Apskatījos arī pārējās valstis un viss atbilst tekstam.--Juristiltins runāt  devums 21:25, 26 oktobrī, 2009 (UTC)

Kategorijas[labot pirmkodu]

@Treisijs: nesapratu, kāpēc Eiropas Savienībai noņēmi kategoriju "Kategorija:Nobela miera prēmijas laureāti"? Citām apbalvotajām organizācijām taču šī kategorija ir.

Pie reizes jautājums par veidni "Veidne:Nobela Miera prēmijas laureāti". Skatos, ka tu visur pārveido no "Miera" uz "miera", bet pašā veidnes virsrakstā gan nē. Vai tas ir ar nolūku, vai vienkārši aizmirsi? --MC2013 (diskusija) 2016. gada 27. novembris, plkst. 13.55 (EET)[atbildēt]
Skatīt Kategorija:Nobela miera prēmijas laureāti... Tur ir Eiropas Savienība... Runājot par veidni: acīmredzot nepamanīju. --Treisijs (diskusija) 2016. gada 27. novembris, plkst. 14.08 (EET)[atbildēt]