Diskusija:Ernests Rirdāns

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kāds ir rakstā izmantotā attēla autortiesību statuss?--Feens 21:59, 23 septembrī, 2006 (UTC)

Neuztraucies. Viss kaartībā.--copernic 09:13, 24 septembrī, 2006 (UTC)

Nu, diez vai ar šādu atbildi būtu pietiekami... --Dekaels 11:12, 24 septembrī, 2006 (UTC)

Autortiesību lik. 20.pants. Darba izmantošana informatīviem mērķiem (1) Obligāti norādot izmantotā darba nosaukumu un autora vārdu, kā arī ievērojot šā likuma 14.panta un 18.panta otrās daļas noteikumus, atļauts: 1) reproducēt publiskotus un publicētus darbus citātu un fragmentu veidā zinātniskos, pētniecības, polemiskos un kritiskos nolūkos, kā arī ziņu raidījumos un aktuālo notikumu apskatos izmantošanas mērķim atbilstošā apjomā; 2) publicēt avīzēs, raidīt vai citādi darīt zināmas publiski teiktas politiskas runas, aicinājumus, ziņojumus un citus analoģiskus darbus informatīvam mērķim atbilstošā apjomā; 3) fiksēt, publiskot un publicēt aktuālos notikumus fotogrāfijas darbos, raidorganizācijai — raidīt darbus, kas kļuvuši redzami vai dzirdami aktuālo notikumu gaitā, informatīvam mērķim atbilstošā apjomā. (2) Šā panta noteikumi neattiecas uz datorprogrammām. (ar 22.04.2004. likuma grozījumiem) tā kaa -jaalasa likumi!!! --copernic 13:27, 24 septembrī, 2006 (UTC)

Nav tik vienkārši - serveris atrodas ASV un tur darbojas citi likumi. Iesākumā ierosinu palasīt šo - [1]. Ja izdosies piemeklēt legālu attaisnojumu attēla iekļaušanai rakstā, lūdzu. Pagaidām šeit tas atrodas šaubīgi.--Feens 21:00, 26 septembrī, 2006 (UTC)

1)Nu vispaar savulaik tajā pasaa ASV publiceeju rakstu par so tematiku - nekaadu probleemu nebija. 2)Prasiit atlauju no Ostlandes Reihskomissara Propagandas daļas ir absurdi. 3)Attels nekur nav publiceets pēckara gados, ta digitaalizaacija un apstraade ir manu roku darbs. Laikraksts naak no manas privaataas kolekcijas. 4)Nu tas gan neattiecas īsti uz lietu, bet par lik.pārkapums ir tas, kas ir pretrunaa ar valstii pastaavosajiem likumiem. Taa es varu apzveereet ka so atteelu es ielaadeeju no sava datora Latvijā. Nu vai nebuus pietiekami. Vispaar liels paldies par veeriibu! --copernic 07:20, 30 septembrī, 2006 (UTC)

Bilde jau ir smuka un par tēmu, bet principā pēc Latvijas likumdošanas autortiesības beidzas 70 gadus pēc autora nāves, līdz tam vienīgā legālā iespēja darbu pārpublicēt pēc GFDL licences ir (praktiski neiespējamais process) noskaidrot autortiesību pārņēmējus/mantotājus un dabūt no viņiem atļauju darbu izmantot. Bet tā jau pēc likuma 20.1. izņēmuma principā varētu rakstā iekļaut šādu bildes fragmentu. --Pet 11:24, 2 oktobrī, 2006 (UTC)

Man gan liekas, ka autortiesības beidzas 50 gadus pēc autora nāves, bet patiesībā gribēju tikai pateikt paldies tam, kas izveidoja šo ierakstu par Ernestu Rirdanci, mana vectēva brāli. Neesmu gan tiešā mantiniece, bet varu teikt, ka mūsu ģimenē visi tikai priecājas par jebkuru atsauci uz Ernesta Rirdanča darbiem un to korektu pārpublicējumu.

Pēc Latvju enciklopēdijas datiem Ernests Rirdāns dzimis Rīgā, nevis Bukaišu pagastā. --Jānis U. 11:57, 27 novembrī, 2010 (UTC)