Diskusija:Fantastikas pasaulē

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Man liekas, "Cilvēcīgais dzīvnieks" neietilpa šajā sērijā, es vismaz savā eksemplārā attiecīgo logo nekur neredzu. --ScAvenger 16:06, 30 septembrī, 2008 (UTC)

Tā ir, ka šī ir vienīgā grāmata sērijā, kurai nav raksturīgā formāta un loguča. Taču visās FP vēlākajās grāmatās, kurās uzskaitītas iepriekšizdotās sērijas grāamtas, viennozīmīgi iekļauts "Cilvēcīgais (vai Saprātīgais) Dzīvnieks", pie tam pareizā hronoloģiskā attiecībā pret citiem izdevumiem. Var jau būt, ka Lema "Solaris" (Liesma, 1970) iederētos organiskāk..., bet fakts paliek fakts. --Kirks

Es atceros ka šīs sērijas grāmatām bija diezgan smieklīgi priekšvārdi, kur nabaga redaktors vai sastādītājs bijs spiests pievilkt grāmatas saturu zem komunistiskās domas par strādnieku šķiru cīņu utt. glupībām, lai tikai šos stāstus varētu izdot un tie nebūtu kaitīgi. --Krishjaanis 09:31, 1 oktobrī, 2008 (UTC)

FP logo es kaut kā nesaskatu to stilizēto Z. Tad jau vairāk ar kaut ko Stārtrekisku asociējas, kaut logo radīšanas laikā, šaubos vai kāds to seriālu šeit bij ievērtējis. --marholds 21:01, 30 jūnijā, 2010 (UTC)

Es teiktu, ka tas ir astoņnieka un Saturna gredzena hibrīds :) --ScAvenger 19:52, 30 jūnijā, 2010 (UTC)

Es precīzi nezinu, bet man šķiet, ka sarakstā trūkst vēl vismaz divu grāmatu - slavenā Staņislava Lema "Solaris" un Mihailova "Sevišķa nepieciešamība"... Tās es pats esmu redzējis, kaut gan plauktā man nav. Tad vēl it kā "Profesora Dovela galva" esot iznākusi atkārtotā izdevumā ar tikai vienu romānu iekšā.

Lai arī pēc satura un formāta atbilstošas, tās abas bija izdevniecības "Liesma", nevis "Zinātne" grāmatas un sērijā neietilpa. --ScAvenger 19:09, 22 aprīlī, 2011 (UTC)
Vēl to pašu var teikt par Džona Apdaika "Kentaurs", Kurta Vonnegūta "Kaķa šūpulis" un droši vien vēl kādām citām. --ScAvenger (diskusija) 11:05, 30 jūlijā, 2013 (EEST)