Diskusija:Jāzeps Broks

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Apšaubāma nozīme, turklāt biogrāfiskais uzskaitījums 1:1 nokopēts no norādītā linka, pieļauju, ka arī pārējais teksts ir tāds. --Zemgalietis (diskusija) 11:41, 15 aprīlī, 2015 (EEST)

Vai mums ir kritēriji nozīmībai par Triju Zvaigžņu ordeņa saņēmējiem? --Papuass (diskusija) 11:44, 15 aprīlī, 2015 (EEST)
Droši vien nav, bet ja TZO zemākās šķiras deva arī vienkārši par dalību kādos formējumos — strēlnieki, LA, kur tad ir tā nozīmība..izdiena, dalība karā? Turklāt no biogrāfijas redzams, ka skrīveris un apgādnieks noliktavā. Grūti piekrist, ka tikai TZO būtu pamats šķirkļa esamībai. --Zemgalietis (diskusija) 12:01, 15 aprīlī, 2015 (EEST)

GBroks (diskusija) 13:18, 15 aprīlī, 2015 (EEST)Apgādnieks noliktavā Jāzeps bija jau pēc atvaļināšanas 39.gadā. Līdz tam esošā pakāpe kapteinis nav mazāk nozīmīga. Par pārkopēto teksta daļu: ko tagad darīt, ka par latviešu virsniekiem, arī Jāzepu Broku, ne tur vien atrodama šāda informācija? Ja vēlos uzskaitīt viņa karjeras gājumu, sanāks kopēt jebkurā gadījumā. Tas ka viņa tā noformēta - tā taču arī ir pārskatāmāk, nē?

Pulkvedis vai mazākais pulkvežleitnants būtu pakāpe, kas būtu nozīmīga. Kapteiņu bija tūkstošiem. --Zemgalietis (diskusija) 13:48, 15 aprīlī, 2015 (EEST)
Par nozīmīgumu pagaidīsim vēl kādu viedokli, uzreiz nedzēsīsim. Par kopēšanu - nedrīkst, bet drīkst pārrakstīt saviem vārdiem, enciklopēdiskā stilā. Par noformējumu - šeit ir pieņemts rakstīt saistītā tekstā, tas, ka saraksta veidā ir pārskatāmi, ir subjektīvs viedoklis. --Papuass (diskusija) 14:06, 15 aprīlī, 2015 (EEST)

GBroks (diskusija) 14:16, 15 aprīlī, 2015 (EEST)Bet ja tur beigās atsauce, tad kāds vēl plaģiāts? Var arī uzrakstīt stāstījumā to visu... Bet to, ka tā ir nenozīmīga persona, nu stipri apšaubu. Ja wikipēdija pilna ar rakstiem par cilvēkiem, kuri balsojuši par Latvijas neatkarības atjaunošanu un tas arī viss(būtiskais ieguldījums no šo cilvēku puses), tad šajā gadījumā šeit ir armijas virsnieks (kas pats par sevi skaitas kā augstā pakāpe), kurš piedalījies arī brīvības cīņās. Uz Sibīriju, drošvien, arī neizsūtīja, jo strādāja armijas noliktavā.

Tad jau varētu izdot jebkuru svešu grāmatu ar atsauci beigās. Teksts ir jāpārraksta vismaz saviem vārdiem, lai nav 1:1 kopēts. Virsnieks nav pakāpe, bet gan apkopojošs nosaukums personām, kurām ir leitnanta un augstāka dienesta pakāpe. Kapteinis ir jaunākais virsnieks, kuru ir milzum daudz un tas vairs nebija 19.gs. sākums, kad bija jābūt muižniekam, lai būtu virsnieks — papētīt, cik ik gadus izlaidumā bija virsnieku ar leitnantu pagoniem. Aizsūtīja, jo visiem aizsargu ofiņiem bija nolikts tāds brauciens (bez kādas izšķirības pēc nopelniem). --Zemgalietis (diskusija) 14:29, 15 aprīlī, 2015 (EEST)

GBroks (diskusija) 14:49, 15 aprīlī, 2015 (EEST)īsti nesapratu, kāpēc pētīt cik leitnantu katru gadu izlaida, ja kapteinis ir augstāka pakāpe? Līdz 1992.gadam kapteiņa pakāpe bija ceturtā augstākā pakāpe. Proti: Ģenerālis, Pulkvedis, Pulkvedis-Leitnants, Kapteinis, Virsleitnants, Leitnants... tālāk sākas zemākās pakāpes, par kurām tiešām nebūtu vērts rakstīt.

Uzmanīgāk jālasa, tad arī būs skaidrs. Gaidu rakstus par TZO kavalieriem — Saeimas galdniekiem un mašīnrakstītājiem (links). P.S. Ir netā gan nekropole.lv, kur var likt savu radu biogrāfijas, gan lapas, kur var taisīt dzimtas kokus ar biogrāfiju tekstu. --Zemgalietis (diskusija) 14:56, 15 aprīlī, 2015 (EEST)
Vēsturnieks J.Jēkabsons min, ka jau augstāko virsnieku (pulkvedis-leitants, pulkvedis, ģenerālis) līdz 1940.g. kopumā Latvijas armijā bijis gandrīz 800. Kāpēc sākot no pulkvežleitnanta? Tāpēc, ka tādai pakāpei ir jānodien ~15 gadi, jābūt augstākajai militārajai izglītībai, pluss komandē vidēji batlajonu, kas jau var būt vienība ar savu štābiņu un nozīmi. Kapteini ir leitnanta izdienas griesti, tas ir, to dod par noteiktu gadu skaitu dienestā ar sākotnējo militāro izglītību. Lai tiktu pulkvežleitnantos jāiet mācīties. Primāri nozīmības nav, jo melna tumsa ar tādiem kapteiņiem.. --Zemgalietis (diskusija) 15:18, 15 aprīlī, 2015 (EEST)
Savukārt par TZO var pačekot kaut vai linku, kur arī par Broka apbalvošanu — jau uz 1932.gadu IV ir piešķirta gandrīz ~2,5 tūkstošiem cilvēku. Skaits nav izšķirošs, bet kaut vai šajā gadījumā apbalvošanas iemesls varbūt dienesta lapa bez ierakstiem par aizrādījumiem u.tml. --Zemgalietis (diskusija) 15:26, 15 aprīlī, 2015 (EEST)