Diskusija:Klinšu kāpšana

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Apvienošana[labot pirmkodu]

Manuprāt šis raksts ir jāapvieno ar rakstu Alpīnisms, jo:

  • Alpīnisms ir sporta veids
  • Klinšu kāpšana ir sporta un aktīvās atpūtas veids

Varbūt ir kādas nianses, kas atšķir šos abus sporta un aktīvās atpūtas veidus!? --Digital1 19:11, 17 novembrī, 2011 (UTC)

Es pārbaudīju. Šī raksta iw angļu valodā ir Climbing, kur viena no sadaļām rakstā ir Mountain climbing, kurā savukārt iw latviski pretīm ir Alpīnisms. Manuprāt šis raksts ir jāpārdēvē par Kāpšana, jo ir aprakstīti dažādi kāpšanas veidi, viens no kuriem ir Klinšu kāpšana. --Digital1 19:22, 17 novembrī, 2011 (UTC)
Es arī pārbaudīju (2 dienas ņēmos). Šis ir atsevišķs sporta veids (sacensību sports), kam ir sava federācija. Tie pārējie "jocīgie" veidi ir tikai pieminēti. Angļu viki ir putra (cilvēki nav piestrādājuši), es vadījos pēc vācu struktūras. Latvijā tiešām klinšu kāpšana ir zem alpīnisma savienības un tamdēļ Latvija arī ir IFSC asociētā locekle (nav patstāvīga locekļa statusa). Alpīnisms uz vietas Latvijā jau principā viena [klinšu] kāpšana vien ir (Gaiziņā takš ar auto var uzbraukt :) un sacensības notiek tikai tajā. --Kikos 19:51, 17 novembrī, 2011 (UTC)
Kādreiz droši vien varētu kaut kā sadalīt Klintīs kāpšana un [Kautkāda citāda] kāpšana, bet vienkārši Kāpšana man asociējas ar suņa asti un kaut kā nepatīk ;) Pievienot alpīnismam gan nevajadzētu, jo tās ir dažādas kāpšanas tehnikas, kaut gan alpīnisms bieži izmanto klinšu [brīvās] kāpšanas metodes. --Kikos 19:58, 17 novembrī, 2011 (UTC)

Saite uz klinšu kāpšanas klubu ANGĀRS Valmierā[labot pirmkodu]

Manuprāt, šādām saitēm šai rakstā nevajadzētu atrasties. Raksts ir par klinšu kāpšanu kā tādu, nevis par klinšu kāpšanas klubiem Latvijas pilsētās. Niņemšu, ja nebūs iebildumu. --Zuiks (diskusija) 2017. gada 26. jūnijs, plkst. 19.45 (EEST)[atbildēt]

Droši vien, ka jāņem ārā, tā drīzāk ir reklāma. Būtu vēl kādi apraksti par to kāpšanu, bet tur ir tikai bildes. --ScAvenger (diskusija) 2017. gada 26. jūnijs, plkst. 19.55 (EEST)[atbildēt]