Diskusija:Kravšeja zebra

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Crawshayi ir tante, onkulis vai vieta? Atkarībā no tā un vēl oriģinālvalodas (bantu vai kādas eiropiešu) arī atveidosies nosaukums. --Kikos 08:16, 21 decembrī, 2008 (UTC)

Jā, šis nosaukums latviski ir grūts, pašlaik atvasināju no latīņu valodas. Nekur veesmu vēl uzgājusi, kā ir veidojies konkrētais nosaukums, izklausās jau pēc cilvēka-slāvu vārda, bet tam nav apstiprinājumu. Varbūt krievu lapās kaut ko var pameklēt. Nu, ko, jāmeklē:)--Ingii 08:38, 21 decembrī, 2008 (UTC)
Atradu arī Kravšeja zaķi, tarantulu, skotu metālindustrijas ģimeni. Varbūt zaķu un zirnekļu zinātāji zin, kas ir Kravšejs - cilvēks vai vieta?--Ingii 08:54, 21 decembrī, 2008 (UTC)
Man ir aizdomas, ka šī pasuga nosaukta šeit pieminētā Riharda Kravšeja (Richard Crawshay, nejaukt ar metāla ražotāju) vārdā. --ScAvenger 09:07, 21 decembrī, 2008 (UTC)
Tā varētu būt, jo ģeogrāfiskie rajoni sakrīt, kuros ši vīrs ir darbojies Āfrikā, lai arī nekāda mīlestība uz dzīvniekiem nav pieminēta, tikai tas, ka viņš ir bijis mednieks. Pārtaisīšu par puisieša zebrām, jo ģeogrāfiska vieta šāda ārā nelec, pat ja vīrs, kura vārdā nosauca zebras bija augstākminētajam kāds brālēns.--Ingii 09:37, 22 decembrī, 2008 (UTC)