Diskusija:Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Nuss, materiālu iekš http://www.lataba.lv/index.php?page=89 var uzskatīt par definitīvu, taču nekādā ziņā ne par kāda autora individuāli radošo darbu. Pie tam tā ir valsts iestāde, bet visi valsts iestāžu rakstu akti, sākot ar "par mums" webā, "nesmēķēt 10 m no ieejas" un beidzot ar rīkojumiem un citu dokumentāciju, ir publisks īpašums (ja vien likums nenosaka pretējo, piemēram, pasludina kaut ko par slepenu informāciju). Tb manuprāt kārtējo reizi tiek skaldīti mati, nevis lietderīgi strādāts - kā jau mūsu zemītē tas pieņemts, ka 90% tvaika aizioet svilpē un "sausais atlikums" minimāls. :( --anonīms 07:56, 24 oktobrī, 2009 (UTC)

Ja LATABA ir valsts organizācija, tad tas tiešām ir definitīvs teksts (tur gan ir © apakšā, bet tas acīmredzot attiecas uz lapas dizainu). Ātrumā neiedziļinājos - to kopētāju mums ir saviesies dikti daudz. Jebkurā gadījumā nav jau grūti uzrakstīt saviem vārdiem, nevis tikai meklēt, kur varētu ko nokopēt. --ScAvenger 08:34, 24 oktobrī, 2009 (UTC)
Tas pats teksts ir arī bibliotēkas mājaslapā ar piezīmi © Latvijas Akadēmiskā bibliotēka. Tad viņiem ir tiesības likt © apakšā vai nav? Tas viss tikai maldina cilvēkus... --ScAvenger 08:40, 24 oktobrī, 2009 (UTC)
Juridiski viņiem nekādu autortiesību uz informāciju nav. Tā būs darbinieka lapas veidotāja paša iniciatīva, tb cilvēkam acīmredzot šķiet, ka tas © tāds vispārpieņemts apzīmējums no rādei, no kurienes info nāk. :( --anonīms 06:22, 25 oktobrī, 2009 (UTC)
Vēl varētu piebilst, ka tāda precīza kopēšana ir nevēlama tādēļ, ka oficiālais teksts ar laiku var mainīties un ir labāk, ja tas ir pieejams caur ārēju saiti - diez vai kāds līdzi sekos un Vikipēdijas rakstā atjaunos. Tā kā Vikipēdija meklētājprogrammu rezultātos mēdz būt augstākajā vietā, tad lasītājs var tikt maldināts. --ScAvenger 09:31, 24 oktobrī, 2009 (UTC)
Protams, ka a) nesolīdi, b) "nevikipēdiski" mehāniski pārkopēt, tb nekvalitatīvs darbiņš. Šķirkļa veidotājs tak varēja kaut pagūglot materiālus par LAB - atrastu jau aši ko par personālsastāvu, pakalpojumiem, vēsturi papildus. Tā kā te drīzāk kvalitātes, nevis autortiesību jautājums. --anonīms 06:22, 25 oktobrī, 2009 (UTC)

Nosaukums[labot pirmkodu]

Nav gadījumā uz "Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka" jāpārvieto? --FRK (diskusija/devums) 12:25, 1 jūlijā, 2013 (EEST)