Diskusija:Sintētiskie kanabinoīdi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šī raksta nosaukums ir maldinošs. Šeit aprakstītajam nav nekā kopīga ar marihuānu. Tos var saukt par sintētiskajiem kanabinoīdiem vai spaisiem vai kā citādi, ne jau par sintētisko marihuānu. —Šo komentāru pievienoja 91.188.50.142 (diskusijadevums).

Es piebalsotu pārsaukšanai par "Spaiss" 1) visbiežāk lietotais + īsākais nosaukums (tas, protams, ir gaumes jautājums, raksta veidotājam varētu būt "galavārds") 2) marihuāna (īstā) galīgi nav mana lieta (atdarinājumi ne tik) tā kā es varētu nebūt zinošākais, bet man vienmēr ir bijusi tinfoil hat teorija, ka tajos spaisos nekad nav bijis ne smakas no psihoaktīvām vielām. Drīzāk kaut kādas sadzīves šķīdinātājos/benzīnā mērcētas zāļu tējas (basically bērndārznieku līmeņa toksikomānija). Fakts, ka daudzus gadus pastāvējušais 2. panta 3. punkts ļauj tiesībsargājošajām iestādēm vērsties pret jebkuru vielu pat ja viņa nav sarakstā varētu izskaidrot viņu nespēju tikt galā ar pirms kāda gada "samilzušo" problēmu ar legālajām "narkotikām", jo nevar taču liegt pārdot benzīnā mērcētas zāļu tējas (it īpaši, ja virsū rakstīts "not for human consumption") un tad viņiem neatlika nekas cits kā mēģināt pielauzt namīpašniekus lauzt līgumus ar veikaliem, kas no viņiem īrēja telpas vai tamlīdzīgi, lai mēģinātu noklusināt to histēriju, kas bija masu medijos. Īsāk sakot, toksikomānija (saskaņā ar manu teoriju), iespējams, nebūtu pelnījusi nosaukumu "sintētiskā marihuāna". Neitrāls vārds (diskusija) 01:38, 28 martā, 2015 (EET)
Šķiet, tur tomēr tiek likti klāt sintētiski savienojumi (kā tas pats JWH-018), kuri iedarbojas smadzenēs uz kanabinoīdu receptoriem. Tādēļ arī "sintētiskā marihuāna". --ScAvenger (diskusija) 07:38, 28 martā, 2015 (EET)
Man nav iebildumu pret nosaukuma maiņu. Vārds spaiss pirms pāris gadiem bija slengs, varbūt joprojām skaitās. Cik tas ir ieviesies literārajā valodā? Sintētiskā marihuāna, jo produktu pārdeva kā marihuānas aizvietotāju, lai gan tas arī nav labs nosaukums, jo tā kā ķīmiskais sastāvs ir pilnīgi atšķirīgs, tā nav marihuāna. --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 28. martā, plkst. 14.51 (EET)