Diskusija:Sinuss

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Manuprāt tā sinusu tabula ir pilnīgi bezjēdzīga, tāpēc nav ko tur ņemties. Pilnībā pietiktu, ja uzskaitītu tikai svarīgākās vērtības (pārējās katrs pats var izrēķināt ar datorā esošo kalkulatoru, vai izmantojot Wolfram|Alpha). Labāk uzrakstiet kaut ko jēdzīgu, piemēram, sinusa izvirzījumu Teilora rindā. --Marozols 15:49, 15 jūlijā, 2009 (UTC)

Man gan viņa liekas samērā noderīga. Un šaubos vai ir tādas svarīgās un nesvarīgās sinusa vērtības. Viņas visas ir vienādi svarīgas, neviena nav īpašāka par otru. Un ne visiem ir kalkulators ar sinusiem un arī ja ir, tad daudzās formulās visur kur noder un vajag nevis 30 vai 60 grādu vērtību bet precīzu, piemēram, 3 grādu sinusa vērtību. Vieglāk ir, ja uzreiz viss ir pa rokai, nevis pašam jārēķina vēl. --Romāns Kolduns 16:00, 15 jūlijā, 2009 (UTC)
Svarīgas ir tās vērtības, kuras var precīzi aprēķināt un iegūtā izteiksme ir pietiekoši vienkārša, piemēram, algebrisks skaitlis ar zemu polinoma kārtu. Ļoti kodolīgs šo vērtību apkopojums ir, piemēram, šeit. Ja kāds skatās šo lapu, tad viņam visticamāk ir pieejams gan dators, gan internets, tāpēc par kalkulatora trūkumu nevajadzētu sūdzēties (Windows kalkulatoram ir zinātniskais režīms (View --> Scientific), kurā var mierīgi rēķināt sinusus; to māk pat Gūgle, tiesa radiānos). --Marozols 16:30, 15 jūlijā, 2009 (UTC)