Diskusija:Tumšais bruņinieks atgriežas

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Gotemsitija / Gotemas pilsēta[labot pirmkodu]

Es tomēr izvēlējos Gotemsitiju, jo tā tiek darīts attiecībā uz reālām ASV pilsētām (Kanzassitija u.t.t.). --FRK (diskusija) 12:18, 21 decembrī, 2014 (EET)

Nezinu, varbūt tev taisnība. Bet tad atbilstoši jāizlabo arī rakstā Tumšais bruņinieks.--MC2013 (diskusija) 14:45, 21 decembrī, 2014 (EET)
Ņemot vērā, ka filmai ir tulkojums latviski (šajā gadījumā subtitri), manuprāt būtu jāvadās pēc tā. Turklāt, kā jau noteikti zini, fantastikas darbos, atšķirībā no reālu vietvārdu atveides, nereti arī izmanto daļēju vai pilnīgu tulkošanas (lokalizēšanas) principu un, piemēram, Poters brauc mācīties uz Cūkkārpu, nevis Hogvartsu. --Geimeris (diskusija) 15:23, 21 decembrī, 2014 (EET)
Kad būsim vienojušies, tad arī izlabosim uz vienu variantu. Es personiski subtitrus neuzskatītu par pietiekami autoritatīvu avotu, bet tulkojums TV būtu pieņemamāks variants. Es gan pieņemu, ka tur ir vienkārši Gotema (iepriekšējo Betmena filmu tulkojumos TV), bet pašlaik nav iespējas pārbaudīt teoriju. Cūkkārpa (un Vidusszeme un citi autoru iztēles augļi) neatrodas ASV, :) kas izceļas (Kikos gan jau palabos, ja nepieciešams) ar to fonētisko atveidi (piemēram, šis). Un domāju, ka piekritīsi, ka Cūkkārpa ≠ Gotemsitija tajā ziņā, ka tur tā atveide/lokalizēšana ir nedaudz citā pakāpē un nedaudz cita. --FRK (diskusija) 16:43, 21 decembrī, 2014 (EET)
Bieži pilsētas nosaukumu saīsina uz Gotham, bet spriežot pēc angļu raksta vārds city ir daļa no nosaukuma. Originally I was going to call Gotham City 'Civic City.' Then I tried 'Capital City,' then 'Coast City.' Nosaukumus manuprāt labāk netulkot, bet tikai lokalizēt, ja vien tas nav kāds no retajiem izņēmumiem, kuru cilveki ir pieņēmuši, piemēram tā pati Cūkkārpa un Nekurnekadzeme. Ja es, personīgi, rakstītu atsevišķu rakstu par šo pilsētu, es rakstītu "Gothemsitija, jeb Gotema", bet vārdu Gothemsitiju ņemtu kā pamatnosaukumu. --OskarsC (diskusija) 18:38, 22 decembrī, 2014 (EET)
Vismaz Nolana pirmajā filmā, cik dzirdu, ir "Gotema". Bet, manuprāt, līdz šim ir tikai 1-2 reizes pieminēts. --FRK (diskusija) 2016. gada 24. janvāris, plkst. 21.45 (EET)[atbildēt]