Diskusija:Turki Vācijā

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Varbūt ir vērts pievienot pavisam īsu uzskaitījumu – cilvēki ar turku izcelsmi – kuri pārstāv Vāciju Eiropas Parlamentā ? (Norādes? Atverot EP lapu, pie „Jūsu deputāti” ir „Arhīvs” – tur pēc alfabēta uzskaitīti pilnigi visi, kas kaut brīdi bijuši EP deputāti. Rūpīgi izskatīju un atradu, lūk, kādas personas un kādi oficiālie dati sniegti. Personvādi nav latviskoti.)

Pašlaik:

Ismail ERTUG Dzimis 1975. gada 5. decembrī, Amberg

Šajā (7.) EP sasaukumā

(Šeit man rodas pārdomas. Viņš visur norādīts kā vācu deputāts. Tāpēc pat nezinu, kā būtu labāk formulēt. Turku apvienība, piemēram, viņu apsveic ar ievēlēšanu, kā „savējo”. Bet – varbūt cilvēkus tas aizvaino, ja cilvēks dzimis audzis valstī un identificē sevi ar „titulnāciju”, bet tiek pēc uzvārda vai vecvecvecākiem ierindots kādā plauktiņā „citas tautības” (?). )

Agrāk:


Vural ÖGER Dzimis 1942. gada 1. februārī, Ankara (Turcija)

Iepriekšējā (6.) EP sasaukumā

Vācijā ieradies 1960. g. Vācijas pilsonība no 1990. g.


Cem ÖZDEMIR Dzimis 1965. gada 21. decembrī, Bad Urach

Iepriekšējā (6.) EP sasaukumā

Turcijas viesstrādnieku bērns. Pieņēma Vācijas pilsonību 1983. g.


Ozan CEYHUN Dzimis 1960. gada 10 oktobrī, Adana (Turcija)

Senākā (4.+5.) EP sasaukumā

Emigrējis uz Austriju 1981. g Emigrējis uz Vāciju 1982. g.


Un vēl atsevišķs gadījums:

Feleknas UCA Dzimusi 1976. gada 17. septembrī, Celle

Iepriekšējā (5.+6.) EP sasaukumā

(Citvalodu Vikipēdijas lapās dēvēta: jesidische Kurdin. Kurdi, protams, nav turki. Bijusi parlamentārajās delegācijās attiecībām ar Turciju. Citus datus par izcelsmi – vai no Turcijas kurdiem, vai citas valsts kurdiem - neizdevās atrast. Tāpēc – vai viņu šajā šajā uzskaitījumā iekļautu vai nē – es nezinu.)

Varbūt šis saraksts noder? Ņemiet par labu, vai izmantojot vai arī nē. (Svešu lapu neņemos tā sagrozīt/papildināt).

Liels paldies par sarakstu! Noteikti, ka šie ir interesanti fakti, kas jāpiemin, jo par to jau ir raksts :) --Juristiltins runāt  devums 06:21, 22 oktobrī, 2009 (UTC)

Es vēl atradu vienu deputātu: Leyla ONUR Eiropas Sociālistu partijas grupa Locekle (3. sasaukums), Sozialdemokratische Partei Deutschlands Dzimusi 1945. gada 8. janvārī, Braunschweig --Juristiltins runāt  devums 07:19, 22 oktobrī, 2009 (UTC)

Nesapratu[labot pirmkodu]

...bet Prūsijas kavalērijā kādreiz esot dienējuši 1.000 turku kareivji. Kaut kas nav kārtībā ar vārdu locījumiem, vai arī ar skaitli. Man jau vairāk liekas, ka ar skaitli, jo diez vai Prūsijas kavalērijā dienēja viens turku kareivis, kā arī nesapratu, kādēļ vajag aiz komata likt tās trīs nulles.--Treisijs 11:33, 22 oktobrī, 2009 (UTC)

Latviešu valodā šis cipars ir lasāms kā viens tūkstotis. Tas nav komats, bet punkts. Šī pieturzīme īpašajā lietojumā tiek likta „garākos ar arābu cipariem rakstītos skaitļu apzīmējumos, lai nošķirtu skaitļu klases.” Skatīt šeit.--Juristiltins runāt  devums 12:04, 22 oktobrī, 2009 (UTC)
Atvainojos, pavisam par šo aizmirsu.--Treisijs 13:51, 22 oktobrī, 2009 (UTC) PS: Datorā, piemēram, Excel'ī komata vietā bieži vien ir punkts. Varbūt tāpēc kļūdījos.--Treisijs 13:52, 22 oktobrī, 2009 (UTC)
Datorā tas tā ir gadījumos, kad Windows uzstādījumos nepareizi uzstādīts reģions. Angļu valodā ir viss otrādi latviešu gramatikai - tur, kur skaitļos mēs liekam punktu, viņi liek komatu, bet mūsu komata vietā viņi liek punktu.--Juristiltins runāt  devums 20:11, 22 oktobrī, 2009 (UTC)