Diskusija:Ventspils apriņķa muižu nosaukumi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai ir jēga likt pie muižas nosaukuma saiti uz tagadējo pagastu, ja tajā pagasta rakstā par šo muižu nav ne pušplēsta vārda (un visticamāk nekad nebūs)? Varbūt labāk nelikt nekādu saiti (izņemot muižām, ap kuru centriem izveidojušies mūsdienu ciemi), bet vēl vienā ailē norādīt mūsdienu atrašanās vietu? --Kikos (diskusija) 11:44, 22 novembrī, 2012 (UTC)

pilnīgi noteikti! saites uz pagastu likšana ir kaitniecība. to vispār nedrīkstētu darīt, pat ja arī pagasta rakstā ar pāris vārdiem tā muiža būtu minēta. un pat par saiti uz mūsdienu ciemu ir pamatīgi jāpadomā, jo nebūt ne vienmēr tā mūsdienu saistība ir tik būtiska. labāk tad nelikt saiti vai likt sarkanu saiti cerībā ka palēnām tās iekrāsosies zilas. kā būtu jābūt: Zaķumuiža un Zaķumuižas kungu māja - te nevienam nerastos vēlme pāradresēt muižu uz ciemu vai pagastu vai novadu. uz to jātiecas. tāpēc iesaku visas saites uz mūsdienu ciemiem un it īpaši pagastiem novākt un pārlikt kā adresi citā ailē vai iekavās. --Biafra (diskusija) 12:12, 22 novembrī, 2012 (UTC)

Mužas/pusmuižas/mežmuižas[labot pirmkodu]

Vai nebūtu vērts padomāt par šo muižu sadalīšanu pēc to būtības? Ir jau atsevišķi nodalītas mācītājmuižas, varbūt ir vērts nodalīt pusmuižas un mežmuižas? Varbūt arī kroņa muižas, bet tas jau ir maķenīt sarešģītāk. --Kikos (diskusija) 2016. gada 23. februāris, plkst. 09.27 (EET)[atbildēt]