Diskusija:Votu valoda

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Krievu lapā ([1]) tiek apgalvots, ka 2002. gada tautas skaitīšanā valodu pratēji ir 774. Kā tur īsti ir? --Feens 00:30, 3 decembrī, 2007 (UTC)

Vai gadījumā nav tā, ka tautas skaitīšanā skaita tautības pārstāvjus nevis valodas pratējus, kā reizēm tiek jaukts ? --~~Xil...sist! 00:35, 3 decembrī, 2007 (UTC)
Var jau būt. Vienīgi tur tas pierakstīts pie valodas pratējiem. Vēl var būt, ka tie ir tādi "falšie" voti. Tur Krievijā bija tāda kārtība, ka tām mazajām tautām (vismaz ziemeļniekiem) kaut kas ar nodokļiem bija vieglāk, varbūt tāpēc pierakstījies katrs, kurš varēja kādu vārdu votiski atcerēties. --Feens 01:00, 3 decembrī, 2007 (UTC)

Man nav oficiālu, zinātnisku datu par valodas pratējiem, bet pilnīgi noteikti skaits svārstās ap 20, labi, ka vēl tik daudz. Esmu lasījis dažādus avotus un runājis ar somugristiem, krievu lapā ir pārspīlējums. Krievija neiess atzīt, ka viņa kādu valodu/tautu novedusi līdz iznīcībai. Tautas skaitīšanā primārais ir tautības lielums, ne valodas runātāju skaits un aptaujā var pasacīt daudz ko, jo to kārtīgi neviens nevar pārbaudīt. Par valodas runātāju uzskata tikai tādu, kurš var brīvi sarunāties par jebkuru tēmu. Voti mūsdienās ir tikai identitāte, ne lingvistiskā piederība, diemžēl. Viņu situācija cieši līdzīga ar lībiešiem Latvijā. Voti jau ir asimilēti slāvos. Roalds 14:04, 3 decembrī, 2007 (UTC)

Ieliku atsauci! 60 [2] Roalds 11:59, 21 janvārī, 2008 (UTC)