Edgars Kots

Vikipēdijas lapa
Edgars Kots
Edgars Kots 2009. gadā
Edgars Kots 2009. gadā
Personīgā informācija
Dzimis 1967. gada 24. decembrī (56 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Rīga, Latvijas PSR, PSRS
Tautība latvietis
Nodarbošanās televīzijas darbinieks, uzņēmējs

Edgars Kots (dzimis 1967. gada 24. decembrī Rīgā) ir uzņēmuma "Diena" valdes priekšsēdētājs.

Edgars Kots ir ieguvis bakalaura grādu uzņēmējdarbībā.[1] Latvijas Televīzijā darbojas kopš 1990. gada. Strādājis vairākos amatos, tai skaitā kā dažādu tipu programmu vecākais administrators, radošo grupu apvienības režisora asistents, vadījis LTV Sabiedrisko programmu daļu, informatīvi dokumentālo raidījumu daļu. Tāpat ilgu laiku vadījis reklāmas sabiedrību "Labvakar".[2] E. Kots 2004. gada 5. janvārī kļuva par LTV ģenerāldirektora Ulda Gravas vietnieku. Pēc tam, kad U. Grava atstāja amatu, E. Kots tika ievēlēts par ģenerāldirektora vietas izpildītāju.[3] Bija pieteicies uz ģenerāldirektora amatu, taču netika apstiprināts.[4] 2008. gadā iecelts par Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoru.

2012. gada novembrī E. Kots paziņoja par Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora un valdes locekļa amatu atstāšanu. Tā paša gada nogalē tika paziņots, ka viņš kļūs par preses koncerna "Diena" valdes priekšsēdētāju,[5] amatā nomainot Normundu Staņēviču.[6]

2020. gada 2. jūlijā Edgars Kots iegādājās uzņēmumu SIA Izdevniecība "Dienas bizness", kas izdod laikrakstu "Dienas Bizness".[7] 2020. gada 27. augustā Kots iegādājās SIA Izdevniecība "Dienas žurnāli".

Precējies, audzina trīs bērnus.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]