Gladiatus

Vikipēdijas lapa
Gladiatus
Izstrādātājs Gameforge
Izdevēji Gameforge
Platformas Pārlūkprogramma
Izdots 2007. gads
Žanrs Stratēģija, biznesa simulācija
Režīmi daudzspēlētāju
Datu nesējs nav
Ievadierīces klaviatūra, pele

Gladiatus ir datorspēle, kas tulkota daudzās valodās, tostarp arī latviešu. Tā ir spēle par seno Romu. Šajā spēlē spēlētājs ir gladiators, kas cīnās par naudu un slavu.

Spēlēšana[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Spēlētājs sāk ar vienkāršu vairogu, zobenu un nelielu daudzumu naudas. Lai iegādātos labākus ieročus vai bruņas, jādodas pie ieroču kalēja vai bruņu kalēja. Iespējams iepirkties arī tirgū, taču galvenokārt - izsoļu namā. Lai cīnītos, jāiziet ārā no pilsētas un jāapmeklē kādu no norādītajām vietām. No cīņām var iegūt zeltu un pieredzes punktus. Ja spēlētājs sakrāj pietiekami daudz pieredzes punktu, var pāriet uz nākamo līmeni. Vēl no cīņām var iegūt bruņas, ieročus un citas lietas.

Ģildes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ģilde ir kopiena spēles lietotājiem ar līdzīgiem uzskatiem. Pats savu ģildi var atvērt, sākot ar piekto līmeni. Ģildi var palielināt, iemaksājot spēles naudu, ko var saziedot visi ģildes locekļi.

Uzdevumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ir piedāvāti dažādi uzdevumi, kurus pēc noteikta laika var mainīt. Jaunus uzdevumus drīkst ņemt pēc pusstundas. Par izpildītu uzdevumu var saņemt godu, naudu un mantas.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]