Hercogs Jēkabs (ekskursiju kuģītis)

Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir par ekskursiju kuģīti. Par Kurzemes un Zemgales hercogu skatīt rakstu Hercogs Jēkabs.
Hercogs Jēkabs
Hercogs Jēkabs
Vispārīgā informācija
Kuģa tips Pasažieru
Īpašnieks

Valsts karogs: LatvijaVentspils ostas administrācija (1995.g.-1997.g)

Valsts karogs: LatvijaVentspils brīvostas pārvalde (1997.g. - pašlaik)
Pieraksta osta Valsts karogs: Latvija Ventspils, Latvija
Ražotājs Valsts karogs: Nīderlande Nīderlande Scheepswerf Grave BV (Graves kuģubūvētuve)
Pirmais brauciens 1995. gada 25. jūlijs
Statuss Darbībā (sezona no 1.maija - 31.oktobrim)
Tehniskā informācija
Tips Ostas iekšējie ūdeņi
Tonnāža Bruto tilpība: 73 tonnas, Neto tilpība: 21 tonna
Mezgli 10 mezgli, ostas akvatorijas ātrums (7.0-8,5 mezgli)
Garums 23,78 metri
Platums 5,00 metri
Iegrime 1,70 metri
Pasažieri maksimāli pieļaujamais skaits: 167 pasažieri
Gultas vietas 2
Kajīšu skaits 1
Dzinējs

Galvenais dzinējs: kompresijas aizdedzes, Volvo Penta TMD 122 A;

Palīgdzinējs: DEUTZ F3L 912.
Apkalpe Kapteinis, matrozis mehāniķis

"Hercogs Jēkabs" ir Ventspils brīvostas pārvaldei piederošs pasažieru kuģis, kurš kursē Ventspilī kopš 1995. gada augusta.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1994. gada februārī, Ventspilī bija grūtības nodrošināt sabiedrisko transportu, ko tajā laikā nodrošināja uzņēmums "Ventspils auto". Kā arī, uz doto momentu bija aizvērts Ventas tilts, jo tam tika veikta pirmā rekonstrukcija, kopš tā atklāšanas 1963. gadā.

Sakarā ar izveidojošos situāciju, Ventspils pilsētas dome deliģēja Ventspils ostas administrāciju izstrādāt projektu, kas rastu iespēju izveidot pārceltuvi pāri Ventas upei, lai nodrošinātu pasažieru pārvadāšanu no viena uz otru pilsētas krastu.

1994. gada jūlijā, Ventspils pilsētas dome apstiprināja ostas administrācijas projektu - pasūtīt upes kuteri, kurš pa 10 santīmiem pārvadātu pasažierus vismaz 60 reizes dienā un starplaikos dotu iespēju iedzīvotājiem doties ekskursijā pa Ventu.

Projekts paredzēja viena gada laikā, līdz 1995. gada jūlijam par 270.000 latiem pasūtīt kuģi, kā arī uzbūvēt divas piestātnes, kurās tas piestātu. Kuģim bija jābūt vismaz ar 150 pasažieru vietām.

Kuģis tika pasūtīts Nīderlandē - Graves pilsētas kuģu būvētavā. Kuģa rasējums tika pabeigts 1994. gada novembrī, pēc kā 1995. gada jūnijā kuģis tika uzbūvēts.

1995. gada jūnijā, avīzēs iedzīvotāji tika informēti, ka "Hercogs Jēkabs" ieradīsies Ventspilī jūlijā un šobrīd notiek kuģa apkalpes komplektēšana. Kuģīša darbinieki oficiāli ostas pārvaldē tika uzņemti 1995. gada 18. jūlijā.

"Hercogs Jēkabs" tika iesvētīts Ventspilī, 1995. gada 25. jūlijā - Jēkaba dienā. Iesvētīšanā piedalījās Ventspils pilsētas domes, ostas pārvaldes pārstāvji, kā arī mācītājs, kurš iesvētīja kuģa karogu. Pēc iesvētīšanas notika kuģa izmēģinājuma brauciens, kurā piedalijās arī saaicinātie iedzīvotāji.

"Hercogs Jēkabs" sāka kursēt 1995. gada augustā. Kuģis pirmajā sezonā kursēja arī ziemā, taču tas bieži devās pustukšs. Situācija ar sabiedrisko transportu bija mainījusies, jo sabiedriskā transporta funkciju pildīja privātpersonas, kā arī Ventas tilts bija atkal atvērts.

Sakarā ar to, ka kuģis bija jau iegādāts un tam vairs nebija pieprasījums pēc pārceltuves funkcijas, kuģis tika apstiprināts vien ekskursiju un privāto braucienu veikšanai sezonā no 1.maija līdz 31. oktobrim.

Mūsdienas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

"Hercogs Jēkabs" piestātnē Ventspilī 2011. gadā
"Hercogs Jēkabs" 2013. gada jūras svētkos. Fonā redzams toreizējais Ventspils brīvostas pārvaldnieka palīgs Guntis Tīrmanis
Hercogs Jēkabs iesvētīšana 1995. gada 25. jūlijā.

Kuģītis atiet no 20. piestātnes (Tirgus ielas un Ostas ielas krustojums) katru dienu no 1. maija līdz pēdējai oktobra dienai. Biļetes ir iespējams iegādāties biļešu kasē, kas atrodas netālu no kuģīša piestātnes. Uz kutera ir divi klāji, kuros kopā var uzņemt līdz 167 pasažieriem. Ekskursijas garums ir vidēji 45 minūtes. Brauciena laikā var aplūkot Ventspils ostas terminālus, vecpilsētu, Ventas tiltu un Ventspils ostas jūras vārtus. Pieprasījums, pēc ekskursijām, lielākoties ir maijā un septembrī kad skolniekiem sākas, vai noslēdzas mācību gads un tie dodas skolas ekskursijās uz Ventspili. Vasaras mēnešos kuģīti visaktīvāk izmanto vietējie iedzīvotāji, kā arī tūristi, īpaši no Lietuvas. Uz kuģīša ir pieejams arī audiogida austiņas, kuras par attiecīgu samaksu var izīrēt biļešu kasē. Audiogids dažādās valodās sniegs izsmeļošu informāciju, par braucienā redzamajiem objektiem un vietām. Lai dotos ekskursijā, ir nepieciešami vismaz 5 cilvēki, lai kuģis dotos reisā. Biļešu cenas un kuģīša attiešanas laiki ir atrodami Ventspils brīvostas pārvaldes, kā arī Ventspils tūrisma informācijas centra mājaslapās.

Par kuteri[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

"Hercogs Jēkabs" ir reģistrēts Latvijas kuģu reģistrā 1995. gada 27. jūlijā. Kuģis kuģo zem izsaukuma signāla YL2268. Kuģis ir aprīkots ar Volvo Penta TMD 122 A dīzeļdegvielas dzinēju, kura jauda ir 225 kW. Kuteris ir aprīkots ar 2 klājiem — salonu (apakšā) un augšējo klāju, kā arī kuģa apkalpei ir sava kajīte, kas atrodas kuģa salona aizmugurējā daļā. Tajā atrodas maza virtuve un atpūtas telpa ar 2 gultām un tualeti. Uz kuģa vienā maiņā strādā kapteinis, matrozis un mehāniķis. Tā kā "Hercoga Jēkaba" iegrime ir neliela un tam nav jūras klases, tas kuģo tikai iekšējos ūdeņos, proti — Ventspils vajadzībām tikai līdz ostas jūras vārtiem. Kuģis drīkst kuģot, kamēr vēja ātrums nepārsniedz 17 m/s. Kuģis ir aprīkots ar Kelvin Hughes navigācijas sistēmu.

Pārvadāto pasažieru statistika[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1996.g. 12.000 2010.g. 46.000
2000.g. 28.000 2012.g. 51.600
2001.g 65.000 2017.g. 47.400
2002.g 82.000 2020.g. 51.400

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]