Hirojuki Imaiši

Vikipēdijas lapa
Hirojuki Imaiši
今石 洋之
Hirojuki Imaiši 2008. gadā
Hirojuki Imaiši 2008. gadā
Personīgā informācija
Dzimis 1971. gada 4. oktobrī (52 gadi)
Nodarbošanās Animators, kinorežisors
Darbības gadi 1995—pašlaik

Hirojuki Imaiši (japāņu: 今石 洋之 Imaishi Hiroyuk; dzimis 1971. gada 4. oktobrī) ir japāņu animācijas filmu un seriālu režisors un animators. Viņš vislabāk pazīstams kā anime seriālu Tengen Toppa Gurren Lagann un Kill la Kill režisors. Šos seriālus viņš veidoja kopā ar scenāristu Kazuki Nakašima. Imaiši ir studijas Trigger līdzdibinātājs.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pirms viņa animācijas karjeras Imaiši zīmēja doujinši mangas, un pēc tam īslaicīgi strādāja kā komerciālu mangu radītājs. Imaiši sāka savu animācijas karjeru studijā Gainax 1995. gadā kā galvenais animators seriālā Neon Genesis Evangelion. Imaiši ir strādājis arī seriālos "FLCL", Diebuste un Oval X Over kā animācijas režisors, kadrējuma plānotājs un galvenais animators, kā arī seriālā Paradise Kiss viņš veidojis noslēguma titru animāciju. Viņa pirmā anime bija Dead Leaves, ko veidojusi studija Production I.G..

Imaiši par savu darbu seriālā Tengen Toppa Gurren Lagann saņēma "Japānas Mediju mākslas festivāla" izcilības balvu[1]. Imaiši ir iedvesmojis Jošinori Kanada. 2011. gadā Imaiši kopā ar Masahiko Otsuku un citiem studijas Gainax kolēģiem aizgāja no darba, lai izveidotu paši savu animācijas studiju Trigger.[2][3]

Filmogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Režisors[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Piezīmes

^ P 1 Seriāli, kuru scenārists ir Kazuki Nakašima.

Cits[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]