Ivars Kalniņš

Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir par aktieri. Par citu personu ar šādu uzvārdu skatīt rakstu Kalniņš.
Ivars Kalniņš
Ivars Kalniņš
Lugā "Meistars un Margarita", Poncija Pilāta lomā (2010)
Dzimis Ivars Kalniņš
1948. gada 1. augustā (75 gadi)
Valsts karogs: Padomju Savienība Rīga, Latvijas PSR, PSRS
Nodarbošanās aktieris
Darbības gadi 1971-pašlaik
Dzīvesbiedre Aurēlija Anužīte
Laura Magazniece(Kalniņa)
Oficiālā mājaslapa

Ivars Kalniņš (dzimis 1948. gada 1. augustā Rīgā) ir latviešu kino un teātra aktieris. Bijis politiķis, 6. Saeimas deputāts.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ivars Kalniņš dzimis 1948. gada 1. augustā, Rīgā, daudzbērnu ģimenē. Beidzis Rīgas Raiņa 8. vakara (maiņu) vidusskolu (1968), Rīgas Kinostudijas tautas kinoaktiera studiju (1971), Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas teātra fakultāti (1974). Kopš 1972. gada ir Dailes teātra aktieris. Ivars Kalniņš ir piedalījies daudzās latviešu un krievu kino un televīzijas filmās. Pēc PSRS sabrukuma bieži ticis aicināts filmēties krievu televīzijas seriālos.

1971. gadā Ivars Kalniņš apprecējās. Ar savu pirmo sievu Ilgu viņš kopā nodzīvoja 20 gadus, viņu laulībā piedzima divas meitas. Ar savu otro sievu Aurēliju Anužīti Ivars iepazinās 1992. gadā filmas "De Granšānu ģimenes noslēpumi" filmēšanas laukumā. Pēc filmas iznākšanas viņi apprecējās. 1994. gadā viņiem piedzima dēls Mikus. 90. gadu beigās viņu laulība tika izšķirta. Pašlaik Ivars Kalniņš ir precējies ar Lauru Magaznieci (tagad Kalniņu) un kopā audzina meitas Luīzi Dārtu un Vivjenu Annu. Dzīvo Ādažu novadā.

Ivars Kalniņš ir bijis arī 6. Saeimas deputāts. Piedalījies anterprīzes izrādēs Krievijā, Ukrainā. Par piedalīšanos 2015. gadā viesizrādēs Krievijas okupētajā Krimā iekļauts Ukrainas aktīvistu "melnajā sarakstā".[1][2]

Lomas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Teātrī (nepilnīgs saraksts)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Filmās (nepilnīgs saraksts)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]