Kas jauns, kaķīt?

Vikipēdijas lapa
Kas jauns, kaķīt?
Oriģinālais
nosaukums
What's New Pussycat?
Žanrs komēdija
Režisors Klaivs Donners
Producents Čārlzs Feldmans
Scenārija autors Vudijs Allens
Galvenajās
lomās
Mūzika Bērts Bakeraks
Studija
  • Famartists Productions S.A.
  • Famous Artists Productions
Izplatītājs United Artists
Izdošana
  • 1965. gada 22. jūnijs
Ilgums 108 minūtes
Valsts
Valoda angļu
Kopējie ienākumi 18,8 miljoni US$[1]
IMDb profils

"Kas jauns, kaķīt?" (angļu: What's New Pussycat?) ir 1965. gada ASV un Francijas romantiska kinokomēdija, kuras režisors ir Klaivs Donners, bet scenārija autors Vudijs Allens. Filmā galvenās lomas atveido Pīters Selerss, Pīters O'Tūls, Romija Šneidere, Kapučīne, Pola Prentisa, Vudijs Allens un Urzula Andresa. Šī ir Vudija Allena aktiera kinodebija, kā arī pirmā filma, kurai viņš ir sarakstījis scenāriju.

Filma stāsta par sieviešu krāpnieku (O'Tūls), kurš vēlas atteikties no sava dzīvesveida, lai apprecētu savu mūža mīlestību (Šneidere). Viņš meklē palīdzību pie psihoanalītiķa (Selerss), kuram pašam ir romantiskas problēmas.

"Kas jauns, kaķīt?" pirmizrāde notika 1965. gada 22. jūnijā un to izplatīja United Artists. Filma saņēma pārsvarā negatīvas kritiķu atsauksmes.[2] Lielu slavu iemantoja filmas tituldziesma What's New Pussycat?, kuras mūzikas autors ir Bērts Bakeraks, vārdu autors Hals Deivids, bet izpilda Toms Džonss. Gan Bakeraks, gan Deivids tika nominēti Amerikas Kinoakadēmijas balvai kategorijā "Labākā dziesma".

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]