Kategorijas diskusija:Bezmaksas programmatūra

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Brīvprogrammatūra vai bezmaksas programmatūra[labot pirmkodu]

Vai kāds nevarētu pateikt, vai brīvprogrammatūra ir tas pats, kas bezmaksas programmatūra? Vai programmas ar "freeware" licenci galvenokārt raksturo tieši tas, ka tās ir par brīvu? Vai var būt tāda bezmaksas programmatūra, kas nav "freeware"? Vai "phpBB", piemēram, ir "freeware"? --knakts 15:49, 26 augustā, 2006 (UTC)

Nav viens un tas pats. Bezmaksas progr. (freeware) ir programma, kura kaut kam pieder un šis subjekts atļāvis to lietot par brīvu (viņš var aizliegt arī to lietot kādiem konkrētiem mērķiem vai pārveidot to), bet brīvprogrammatūra (free software) faktiski nepieder nevienam un to lietot vai pārveidot var jebkurš pēc savas vajadzības.--Feens 12:12, 27 augustā, 2006 (UTC)
Labi, pieņemsim, ka minētie divi termini šādi ir izšķirami. Bet vai tu esi pārliecināts arī par terminoloģiju? Vai "freeware" ir "bezmaksas programmatūra" un "free software" ir "brīvprogrammatūra"? Nesaku, ka tā nav, vienkārši esmu redzējis, ka "freeware" tulko kā "brīvprogrammatūra", un pirmajā brīdī tas šķiet diezgan saprotami (līdzīgi, piemēram, "adware" - "reklāmprogrammatūra" vai "spyware" - "spiegprogrammatūra"). --knakts 20:45, 27 augustā, 2006 (UTC)
Rakstā Bezmaksas_programmatūra esmu centies aprakstīt atšķirību.MikusR 07:36, 31 augustā, 2006 (UTC)