Kategorijas diskusija:Galda spēles

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai, neskatoties uz nosaukumu, galda hokejs tiešām iederas kategorijā "Galda spēles"?

Manuprāt, "galda spēles" neraksturo tas vien, ka tās tiek spēlētas uz galda. Ar "galdu" šajā gadījumā ir domāts kaut kāds (neliels) laukums (dēlis), apzīmēts (sarūtots) noteiktā veidā; un spēlēšana notiek uz šī laukuma noteiktā veidā liekot, bīdot kauliņus (ko visu var arī aizstāt ar zīmēšanu uz lapas) (es, protams, ar šo nepretendēju uz "galda spēles" definīciju).

Galda hokejam tomēr ar šahu, dambreti vai ričuraču ir diezgan maza saistība. Tas vien, ka spēles izmērs ir kā nelielam galdam un ka spēli ērtības labad parasti novieto galda augstumā. --knakts 15:32, 29 aprīlī, 2006 (UTC)


Hallo! Vai kādam šis jautājums arī interesē, vai es varu vienkārši galda hokeju no galda spēļu kategorijas ņemt ārā?

Starp citu, tikko paskatījos, ka angļu valodā viņiem galda hokejs ir kategorijā, ko nosaukuši par en:Category:Tabletop_games_of_physical_skill --knakts 17:06, 2 maijā, 2006 (UTC)

Manuprāt, šādā jautājumā tas arī ir viens no ieteicamajiem risinājumiem - paskatīties, kā šis raksts kategorizēts citu valodu vikipēdijās. Angļu Vikipēdijā šī kategorija Fizisku iemaņu galda spēles ir Galda spēļu apakškategorija. Līdzīgi varētu mainīt arī latviešu Vikipēdijā. --Jūzeris 17:32, 2 maijā, 2006 (UTC)
Tā gluži gan nav. To, ko latviski (manuprāt) saprot ar "galda spēli", angliski sauc par "board game", nevis "tabletop game". "Tabletop game" tādā gadījumā ir kaut kāda virskategorija gan "galda spēlēm", gan "fizisku iemaņu galda spēlēm", ja mēs tās šādi nosaucam.
Iztulkot to piedāvāju par "uz galda spēlējamas spēles" un attiecīgi galda hokeja kategoriju par "uz galda spēlējamas fizisku iemaņu spēles".
--knakts 19:08, 2 maijā, 2006 (UTC)