Kategorijas diskusija:Krievi pēc nodarbošanās

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

"Tautības pēc nodarbošanās" izklausās pēc kategorijas, kurā varētu būt "zemnieku tauta" utt... :) Tautības kopumā nenoliedzami ne ar ko konkrētu nenodarbojas. --Tail 23:39, 6 janvārī, 2007 (UTC)

Varat droši likt kādu precīzāku nosaukumu ("Tautību pārstāvji pēc nodarbošanās"? Smagnēji) un radīt kategoriju; šo variantu es sagatavoju pēc "Kategorija:Lietuvieši pēc nodarbošanās" parauga un vēl neradīju kategoriju, jo vēl neesmu pārlicināts, kā to kategorizēt. Pamanīju vēl vienu problēmu ar "nodarbošanās/tautību" kategorijām - kā labāk kategorizēt Kategorija:Zinātnieki pēc tautības utt.? Kategorija:Cilvēki pēc nodarbošanās pēc tautības?? 217.198.224.13 00:26, 7 janvārī, 2007 (UTC)
Manuprāt, katrai kategorijai nemaz nevajag likt tieši tāda paša tipa augstāku kategoriju, bet tikai tik tālu, cik tas sanāk loģiski. "Zinātnieki pēc tautības" varētu būt arī tikai kategorijā "Zinātnieki" (un, piemēram, "Dāņu zinātnieki" savukārt arī kategorijā "Dāņi pēc nodarbošanās"); "Krievi pēc nodarbošanās" varētu būt kategorijā "Krievi" utt. Varētu ieviest "Cilvēki pēc tautības un nodarbošanās", bet vai ir vērts kategorizēt pēc diviem kritērijiem uzreiz, ja jau ir "Cilvēki pēc tautības" un "Cilvēki pēc nodarbošanās"? --Tail 02:14, 7 janvārī, 2007 (UTC)