Kategorijas diskusija:Lielbritānijas sportisti

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Ko darīt ar šo kategoriju. Uztaisīju tāpat kā pārējiem cilvēkiem no UK kategoriju "Britu sportisti". Lai visi būtu vienādi - "Britu filozofi", "Britu mākslinieki" u.t.t. --Varg 22:10, 26 aprīlī, 2009 (UTC)

A kādēļ tu pēkšņi izdomāji visus pārtaisīt par "britiem"? Sporta kategorijās([1]) ir pieņemts visus likt kā valstu sportistus, lai, piemēram, Aleksandrs Kerčs būtu jāpievieno Latvijas, nevis krievu hokejistu kategorijai - lai sportisti tiktu kategorizēti pēc pases, nevis pēc tautības. -- gragox diskusija 22:55, 26 aprīlī, 2009 (UTC)
Var jau atgriezt visu atpakaļ. Es te vairākas reizes par citām kategorijām , kuras mainīju, uzdevu jautājumus, atbilde bija klusums, apnika. Ar to "Apvienoto Karalisti" ir taču savādāk, kā ar pārējām valstīm. Kurzemes futbola izlase pasaules čempionātos nespēlē. Pirmkārt tāda valsts "Lielbritānija" it kā nepastāv. Varētu rakstīt "Apvienotās Karalistes sportisti". Ja paskatās interviki, izņemot slāvus un vēl dažus, visi raksta briti. Tieši tāpēc, ka tas ir "politkorekti" un neatspoguļo etnisko piederību. Runa te nav tikai par sportistiem, bet vajag unificēt visu kategoriju [[2]]. Visiem jābūt vienādiem principiem. Kategorija:Britu mūziķi un citas pastāvēja jau labu laiku un diskusijas neizsauca. Tad ko darīt - sportistiem taisīt izņēmumu, vai pārsaukt visas pārējās kategorijas? P.S Par to Kerču, ja viņš ir Latvijas pilsonis viņa nacionalitāte ir latvietis. Ar viņa tautību (vai etnisko piederību) tam nav nekāda sakara, tā ir viņa personīgā darīšana. Vai Kalifornijas gubernatora nacionalitāte ir austrietis? Vēlreiz atkārtoju - varu visu atgriezt atpakaļ --Varg 00:09, 27 aprīlī, 2009 (UTC)
Atbilde klusums, jo, ja apskatās rediģēšanas vēsturē, daudz šķēpu par to lauzts, bet pie kopsaucēja nav nonākts. :) Tad katrs raksta kā grib.
  • Par Kerču. Lielākā daļa no klātesošajiem, pretēji man, nepiekrita, ka latvieši ir gan politiska nācija, gan etnoss. Respektīvi, Kerčs pēc manām domām būtu krievu izcelsmes latviešu hokejists. Tas netika akceptēts, ko respektēju, bet iegājies ir Latvijas hokejists.
  • Par britiem. Cik esmu skatījies Lielbritānijas lapās par britiem parasti nosauktas tās personas, kas neietilpst kategorijā anglis, skots, velsietis, īrs vai olsterietis. Resp. vai nu neseni iebraucēji, vai ne-baltās rases, vai jauktas izcelsmes (skotu-angļu utt.). Tā, ka tās nebūs gluži visi kopā un cauri.
  • par sportistu kategorizēšanu, lielākā bēda ir, ka dažos sporta veidos UK sportisti pārstāv Lielbritāniju, bet dažos sporta veidos ir atsevišķās countries (starp citu kā tas ir lastviski - zemes?). Rezultātā man nav viedokļa, kā šeit izlāpīties, jo, domāju, ka futbolistus vai regbistus vajadzētu pēc tām zemēm, bet vieglatlētus - pēc lielās valsts.
Atvainojos, šodien nav laika pilnvērtīgi atbildēt un diskutēt. Gragox ieguldījums ir ļoti liels, tāpēc "neoficāli" viņa balsij ir desmitkārtīga cena. Gribētos dzirdēt arī citu viedokļus. Atstāt "Lielbritānijas sportisti", kas kontrastētu ar pārējām kategorijām (un būtu atbalsts Ziemeļīrijas separātistiem). Likt "Apvienotās Karalistes sportisti", vai tā kā ir lielākajā daļā vikiju "Britu sportisti"? Tieši tāpat vajadzēs rīkoties ar politiķiem, mūziķiem u.t.t
Lietotājam Feens: Paldies par komentāru. "Pēc lielās valsts" - tas ir ļoti diplomātiski. Vai tas nozīmē "Apvienotās Karalistes sportisti", vai savādāk?
"Krievu izcelsmes latviešu hokejists" - kāpēc pagaidām vēl nav tādas kategorijas? Mūsu vikija tādā veidā aizies auzās, ja te katrs pēc savas saprašanas mēģinās katram piekabināt kādas etniskās grupas piederību.(Category:Sportspeople_by_nationality "by nationality" - tā ir valsts piederība, nacionalitāte). Piemērs - Vaira dažus gadus atpakaļ vienā no valsts svētku uzrunām krastmalā teica ka vēlās lai visi Latvijas iedzīvotāji kļūtu par latviešiem. Kas gribēja, tas saprata. Piektās kolonnas presē sacēlās liels troksnis, it kā viņa piedāvātu mainīt etnisko piederību. Elementāri iztulkot krieviski - "Latvijas iedzīvotājiem jākļūst par Latvijas pilsoņiem" viņi negribēja. Vai arī šeit vikijā ir tik bēdīgi ar to saprašanu? ĪĪĪslandisti cīnās par katru burtu, kas minēts "Bībelē-Atlantā", viens no galveniem argumentiem ir uzspiestā padomju mantojuma likvidēšana [[3]] . Tad kāpēc mēs te izmantojam "nacionalitāte" krievu-padomju valodas izpratnē un radām tādu putru?--Varg 19:46, 27 aprīlī, 2009 (UTC)
Jēdzienam nacionalitāte (mūsdienās parasti lieto etnoss) (angļu - Ethnicity) nav nekāda sakara ar "padomju mantojumu".
Vairai dažkārt ar valodas (ikkatrs viens) un žestu (rādīja žestu domājiet, kas latviešiem nozīmē tu esi muļķis) niansēm, saistībā ar savu mūžagājumu, ir gadījušies dažādi kāzusi. Būtu teikusi "Mūsu valsts iedzīvotāji - kļūstiet par Latvijas pilsoņiem!" - (kur šeit krievu valoda?), būtu daudz skaidrāk.
Bet par tēmu :) Neko neuzstāju, kā nolemsiet - būs labi. Galu, galā vienmēr var mainīt.
--Feens 20:38, 27 aprīlī, 2009 (UTC)
Gragox rakstīja - "lai sportisti tiktu kategorizēti pēc pases, nevis pēc tautības" Pareizi, to es arī gribēju, tad arī tā darīsim, kā viņu pasēs ir rakstīts? bilde. --Varg 11:03, 28 aprīlī, 2009 (UTC)