Kategorijas diskusija:Pedagogi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Pliners un Buhvalovs kopā ar Komenski un Pestaloci? Kaut kā jocīgi sanāk. Domāju, ka Pliners un Buhvalovs, kaut arī pedagogi, vairāk pazīstami kā politiķi. Ierosinu šeit atstāt tikai tās personas, kurām pedagoģija ir primārā nodarbe. --Feens 15:14, 4 oktobrī, 2008 (UTC)

Esmu ievērojis, ka daudziem cilvēkiem ir norādītas vairākas kategorijas, tai skaitā arī tās, kurās ir norādīti citi amati. Ja jau viņi ir bijuši pedagogi, tad manuprāt vajadzētu gan atstāt to kategoriju, kaut vai tāpēc, ka cilvēki, kas to ievēros, uzzinās, ka bez tā, ka konkrētais cilvēks ir politiķis, viņš ir arī bijis pedagogs. --Treisijs 16:10, 4 oktobrī, 2008 (UTC)
Par to varētu piekrist, bet apskatot šo kategoriju pašlaik, uzskaitījums tāds jokains izskatās. Varbūt tad var veidot kategoriju pedagoģijas klasiķi vai kaut kā tā, citādi šeit pēc kāda laika, ja sāksim rakstīt visus, kuri kādreiz par skolotājiem strādājuši, nevarēs vairs to Komenski ieraudzīt starp visādiem Piebalgiem. Vajadzētu tās kategorijās būtiskāko, tāpēc man liekas, ka Pliners un Piebalgs pirmkārt ir politiķi. --Feens 17:30, 4 oktobrī, 2008 (UTC)
"Pedagoģijas klasiķi" būtu objektīvi nevērtējami, bet domāju, ka "pēc kāda laika" nekādas problēmas nebūs, jo tiks izveidotas kategorijas pedagogiem pēc valstīm un pēc gadsimtiem. Un - par deputātiem Pliners un Buhvalovs kļuva tieši pateicoties savai pedagoģiskai atpazīstamībai un darbībai pedagoģijā, kuru tie arī turpina.Aleksandrs Kuzmins 15:49, 5 oktobrī, 2008 (UTC)
O jā, šo "varoņu" pedagoģisko darbu laikam ka var ievērtēt tāja jaunajā filmelē. Šķiet ka neviens no tiem abiem personāžiem nav pedagogs vēstures jomā. --Krishjaanis 16:22, 5 oktobrī, 2008 (UTC)
Domāju, ka par deputātiem Pliners un Buhvalovs kļuva pateicoties tam, ka par viņiem balsoja Latvijas vēlētāju daļa, kuri uzskatīja, ka viņi aizstāv viņu intereses. :) Un pedagoģija tur otršķirīga. Palieku pie viedokļa, ka šeit jāatstāj tie cilvēki, kuri devuši būtisku ieguldījumu pedagoģijas zinātnes attīstībā. (subjektīvs kritērijs, protams). Ja kāds rakstīs XXI gs. sākuma Latvijas vēsturi un tur figurēs Pliners, domāju, ka viņš ir pedagogs būs pieminēts (ja vispār būs) garāmejot, bet tas, kas viņš ir viens no PCTVL līderiem - noteikti. Citiem vārdiem runājot, vikipēdijā par viņu, iespējams, neviens nerakstītu, ja viņš nebūtu politiķis. Esmu ar mieru likt šo jautājumu uz balsošanu. (arī Ramans un Mīlenbahs šeit, manuprāt, neiederas) --Feens 21:38, 5 oktobrī, 2008 (UTC)
Ierosinu viņus iekļaut kategorijā Krievu pedagogi, kas būtu apakškategorija Pedagogiem. --Papuass 21:49, 5 oktobrī, 2008 (UTC)
Pliners ir ebrejs (bet raksta krieviski un latviski).Aleksandrs Kuzmins 10:50, 6 oktobrī, 2008 (UTC)
Protams... Un pazina vēlētāji viņus tieši kā labus pedagogus. Savukārt, ja pedagogos paturēt vienīgi klasiķus, tad arī visas kategorijas pēc profesijām zaudēs jēgu - kādēļ rakstīt par to, ka juristi bija juristi, ja tie ieguva atpazīstamību citur? Es paskatījos - ru.wiki jau ir Latvijas pedagogu kategorija, izveidošu analoģisko. Starp citu, Plinera un Buhvalova ieguldījumu pedagoģijā jau novērtēja, piešķirot viņiem doktora grādus.Aleksandrs Kuzmins 10:50, 6 oktobrī, 2008 (UTC) Izrādās, ka kategorija jau ir, vienkārši nebija iekļauta "Pedagogos".Aleksandrs Kuzmins 10:52, 6 oktobrī, 2008 (UTC)
Jā es internetā arī redzēju ka var diplomus nopirkt, šķiet ka IT un MBa laikam tie bija. Es domāju ka gan Pliners gan arī visi pārējei spēj sekmīgi ieskrūvēt lampiņu vai pielikt pie sienas skapīti, tāpēc ierosinu likt kategoriju "Latviešu elektriķi" un "Latviešu namdari". Plineram, protams, der arī pielikt kategoriju "Ebreju elektriķis" un "Ebreju namdaris" arī - lai taču cilvēks ir nokategorizēts pēc pilnas programmas. --Krishjaanis 10:55, 6 oktobrī, 2008 (UTC)