Sokoļņiku arēna

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no LDS Sokolniki)
Sokoļņiku arēna
Sokoļņiku arēna
Pamatinformācija
Valsts Karogs: Krievija Krievija
Pilsēta Maskava
Atklāts 1956. gada 14. aprīlis
Tehniskā informācija
Ietilpība
Hokejs 5530 cilv.
Papildinformācija
Klubu mājvieta Maskavas "Spartak" (KHL)
Mājas lapa www.sokolniki.info

Sokoļņiku arēna (pazīstama arī kā Sokoļņiku Sporta pils) ir daudzfunkcionāla halle, kas atrodas Maskavā, Krievijā. Sākotnēji halles vietā atradās ledus laukums, taču 1973. gadā tam tika uzbūvēts jumts. Jau izsenis arēna kalpo kā Kontinentālās hokeja līgas kluba Maskavas "Spartak" mājvieta.

1980. gada olimpisko spēļu laikā Sokoļņikos tika izspēlēts handbola turnīrs. Šī iemesla dēļ jau 1975. gadā arēnā sākās nozīmīgi rekonstrukcijas darbi.

1975. gada traģēdija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1975. gada 10. martā arēnā noritēja spēle starp PSRS junioru izlasi un kanādiešu komandu Berijas "Cap" - to klātienē vēroja 4500 skatītāju. Kanādiešu komandas galvenais sponsors bija košļājamo gumiju ražotājs Wrigley, un mača gaitā laukuma viesi tribīnēs meta košlājamo gumiju iepakojumus un krāsainas uzlīmes, iemūžinot arī padomju jauniešu pūļus, kas par tām cīnījās.

Pēc mača ļaužu masas traucās uz izeju, cerot sagaidīt kanādiešu komandu pie tās autobusa. Halles elektriķis, kurš atradās alkohola reibumā, pārliecībā, ka visi skatītāji bija jau atstājuši Sokoļņiku teritoriju, izslēdza visas gaismas. Tā kā spēli klātienē apmeklēja arī ārzemnieki, tiem bija atvēlētas atsevišķas izejas, savukārt pārējiem skatītājiem halli nācās atstāt pa vienu atlikušo izeju. Negadījumā līdz nāvei tika sabradāts 21 cilvēks, taču vēl 25 guva traumas.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]