Laikā (2011. gada filma)

Vikipēdijas lapa
Laikā
Oriģinālais
nosaukums
In Time
Žanrs trilleris, zinātniskā fantastika, distopija, asa sižeta filma
Režisors Endrū Nikols
Producents
Scenārija autors Endrū Nikols
Galvenajās
lomās
Mūzika Kreigs Ārmstrongs
Studija
Izplatītājs 20th Century Fox
Izdošana
  • 2011. gada 20. oktobris (Vestvuda, Losandželosa)
  • 2011. gada 28. oktobris (ASV)
Ilgums 107 minūtes[1]
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 40 miljoni US$[2]
Kopējie ienākumi 173,9 miljoni US$[2]
IMDb profils

"Laikā" (angļu: In Time) ir 2011. gada zinātniskās fantastikas trilleris, kura režisors, scenārija autors un viens no producentiem ir Endrū Nikols. Galvenās lomas atveido Džastins Timberleiks, Amanda Saifreda, Kilians Mērfijs, Vinsents Karteisers, Olīvija Vailda, Mets Bomers un Džonijs Galeki. Filmas pirmizrāde notika 2011. gada 20. oktobrī Vestvudā, Losandželosā.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Filmas sižets notiek 2169. gadā. Cilvēki pārstāj novecot 25 gadu vecumā, tomēr uz viņu rokām sākas ieprogrammēta viena gada atskaite; kad tiek sasniegta nulle, cilvēks mirst. Laiks kļuvis par universālu valūtu, kas glabājas "laika kapsulās"; cilvēki var ar to mainīties un pagarināt vai saīsināt sava mūža garumu.

Ohaio štatā pastāv vairākas "laika zonas", no kurām visnabadzīgākā ir Deitonas zona, kamēr Ņūgrīnvičā cilvēki ir praktiski nemirstīgi. Vils Salass ir Deitonas rūpnīcas darbinieks, kurš tiek apsūdzēts slepkavībā. Kopā ar nesen iepazīto Silviju Vils cenšas nenokļūt policijas rokās, tomēr drīz šī bēgšana kļūst par pretošanos sistēmai.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «In Time». Britu filmu klasifikācijas padome (Amazon.com). Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 9. oktobrī. Skatīts: 2019. gada 9. oktobris.
  2. 2,0 2,1 «In Time». Box Office Mojo. Skatīts: 2019. gada 9. oktobris.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]