Dalībnieka diskusija:KXoP

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa
Esi sveicināts manā diskusiju lapā. Ja Tev rodas kādi jautājumi, ierosinājumi vai vienkārši vēlies izteikt savas domas/kritiku par manu darbu vai jebkuru citu tēmu, kas var būt arī nesaistīta ar Vikipēdiju, tad droši raksti.
Jaunus komentārus, lūdzu, pievieno lapas apakšā.
Lūdzu, paraksti savus komentārus ar četrām tildēm (~~~~) vai nospiežot pogu rīku joslā. Paldies!
Don't speak Latvian? No problem! Feel free to leave Your message below. Thank You.

Atsauces[labot pirmkodu]

Sveiki! Paldies par devumu! Aicināšu tikai norādīt atsauces uz avotiem, no kuriem ņemat informāciju rakstiem, kā arī jau iepriekš brīdināt, ka nedrīkst 1:1 pārrakstīt un publicēt Vikipēdijā informāciju no darbiem, kurus aizsargā autortiesības. Veiksmi darbā! --Turaids (diskusija) 2015. gada 28. februārī plkst. 18:31 (EET)

Vēl es gribētu pateikt, ka nav pieņemts veidot sadaļu ar raksta nosaukumu un raksts ir jāsāk praktiski ar definīciju, piemēram "Tievā zarna ir...". Vēl rakstiem vajadzētu pievienot kategorijas. Iesaku palasīt Palīdzība:Svarīgākā pamatinformācija. Ņem vērā, ka daļa par starwiki saitēm ir novecojusi, informāciju par to pievienošanu var paskatīties šeit. Veiksmi Vikidarbā!--Wikipēdijas Dīdžejs (diskusija | devums) 18:39, 28 februārī, 2015 (EET)

Paldies, jau ņēmu vērā, izveidojot sadaļu "Tūska" --"""Kroksītis""" 19:06, 28 februārī, 2015 (EET)

Autortiesības[labot pirmkodu]

Autortiesības attiecas arī uz padomju laikā izdotajiem darbiem. Izmantot materiālu no tiem var, bet jāpārstāsta saviem vērdiem. Tas taču nav grūti! --Dainis (diskusija) 20:30, 28 februārī, 2015 (EET)

Pārrakstīt saviem vārdiem nav tikai dažu vārdu nomaiņa. Vislabāk apskatīties kādas citas valodas vikipēdijas rakstu, to ņemot par pamatu. Iztulkot tur galveno, un tad tajā papildināt ar faktiem no PME. --Dainis (diskusija) 20:46, 28 februārī, 2015 (EET)
Tas ir labi, ka pārrakstāt saviem vārdiem, bet pavisam labi būtu dot precīzākas atsauces, nevis tikai "Populārā medicīnas enciklopēdija". Vai nu interneta saiti, vai drukātās grāmatas datus un lappusi. Ja ir problēmas ar noformēšanu, droši jautājiet. --ScAvenger (diskusija) 21:46, 28 februārī, 2015 (EET)

Piemēram, šādi: "[1] " ? --Kristians.Jakubovskis 22:16, 28 februārī, 2015 (EET)

Jā, apmēram tā. Tikai lappuses vietā derētu ierakstīt to lappusi, kas tiek izmantota attiecīgajā rakstā. --FRK (diskusija) 22:48, 28 februārī, 2015 (EET)
Tieši tā. Tad lasītājs zinās precīzi, kur meklēt informāciju. Tikai grāmatu izdeva 1975. gadā un atkārtoti 1985. gadā. 1985. gada teksti ir lapā neslimo.lv, uz to var atsaukties, piemēram, kā rakstā Drudzis. --ScAvenger (diskusija) 22:49, 28 februārī, 2015 (EET)
  1. Populārā medicīnas enciklopēdija, Izdevniecība "Rīga" 1977. gads, 501. lpp.

Instinkts[labot pirmkodu]

Iečeko šito izmaiņu.

  1. izņēmu virsrakstu, jo raksts parasti sākas ar īsu ievadu un tikai tad veidojam apakšvirsrakstus.
  2. pirmo vārdu liek treknrakstā (boldā)
  3. ir veidnes, kuras izmanto, lai norādītu vārda izcelsmi no kādas valodas
  4. būtu vēlams salikt iekšējās saites, kategorijas
  5. ja pastāv (šoreiz ir), vajadzētu arī starpviki saites uz rakstiem citās valodās --Treisijs (diskusija) 21:45, 4 martā, 2015 (EET)

Centīšos ņemt vērā, paldies! ;)--Kristians.Jakubovskis 21:51, 4 martā, 2015 (EET)

Vēlētos atgādināt vēlreiz par kategorijām, kā arī vārda izcelsmu var norādīt izmantojot valodu veidnes, piemēram {{val-it|libretto}} (it vietā var lietot vajadzīgās valodas ISO 639-1 kodu. Veiksmi Vikidarbā! :)--Wikipēdijas Dīdžejs (diskusija | devums) 18:35, 7 martā, 2015 (EET)

Labi, paldies par informāciju.--Kristians.Jakubovskis (diskusija) 18:49, 7 martā, 2015 (EET)

Aicinājums[labot pirmkodu]

Lūdzu pārskati savus izveidotos rakstus, jo tajos regulāri tiek ievietotas uzlabošanas veidnes. Ja tās tiks novērstas, tad stipri uzlabosies Jūsu darba kvalitāte un ne tikai Jums, bet arī būs tikai prieks par to. --Treisijs (diskusija) 23:15, 8 martā, 2015 (EET)

Turpinot par veidnēm, lūdzu rakstus veido smilšu kastē un neveido šādus veidojumus ar {{inuse}}, kurus esmu redzējis daudzkārt. Pat ja tas, manliekas, nav aizliegts, tā tomēr nav pieņemts. --silraks (Mana diskusija) 2015. gada 9. decembris, plkst. 18.25 (EET)[atbildēt]

Labu rakstu kandidāti[labot pirmkodu]

Nav labais tonis izvirzīt nominācijai savus rakstus vai sevi. Ja tiešām raksts būs labs, to noteikti pamanīs un novērtēs. Ir diezgan daudz pastrādāts Gazprom rakstā, bet pagaidām tas ir vēl diezgan zaļš. --Edis (diskusija) 12:57, 18 martā, 2015 (EET)

Edi, nē, ir pilnīgi ok izvirzīt savus rakstus. Par raksta pašreizējo zaļumu gan piekrītu. --FRK (diskusija) 13:00, 18 martā, 2015 (EET)
Turpināšu strādāt pie raksta.--Kristians.Jakubovskis (diskusija) 13:02, 18 martā, 2015 (EET)
Savus rakstus ir ieteicams izvirzīt, bet par tiem nevar balsot. Nesaprotu gan, kādos dievu augstumos mums tā latiņa ir uzcelta, ka vairs vispār labi raksti nāk klāt tik 5 reizes gadā. Agrāk krietni sliktāki raksti tika atzīti par labiem. --GreenZeb (diskusija) — 2015. gada 18. martā, plkst. 13.22 (EET)
Paldies, vismaz kaut kāds uzmundrinājums :)--Kristians.Jakubovskis (diskusija) 13:54, 18 martā, 2015 (EET)

Nozīmju atdalīšanas[labot pirmkodu]

Mēs parasti neveidojam nozīmju atdalīšanas, ja par nevienu no rakstiem nav nekā (Padomju Jaunatne). Tā sanāk kā tāda mākslīga rakstu skaita uzdzīšana, nevajag tik daudz par to ciparu domāt :) Ja gribās veidot ātri vieglus rakstus, ir pietiekami daudz citu variantu. --Papuass (diskusija) 17:31, 3 augustā, 2015 (EEST)

100 vikidienas[labot pirmkodu]

Labāk nākamās 13 vikidienas pavadi, salabojot līdz šim izveidotos rakstus. Pārāk nekārtīgi un pārāk liela haltūra. Pareizrakstība, noformējums (nu paskaties, kā noformēti citi Eirovīzijas raksti), kategorijas, starpvikipēdiju saites, pāradresācijas (no vārda oriģināla)... un vēl un vēl. Ja turpināsi veidot šādas kvalitātes rakstus, sākšu tos izvirzīt uz dzēšanu. --FRK (diskusija) 19:41, 14 augustā, 2015 (EEST)

@Edgars2007: Droši vari izvirzīt. :)))--Kristians.Jakubovskis (diskusija) 22:07, 14 augustā, 2015 (EEST)

Jaunie raksti sākumlapā[labot pirmkodu]

lūdzu nepiedāvā vecus rakstus, kā jaunos. tā ideja ir, ka tur ir jauni raksti. nu man ne izcili sanāk, tagad ir ar apmēram pus gadu nobīdi. bet tas arī ir ok. kamēr Sofijas katedrāle ir jau vairāk kā gadu vecs raksts, kas gan (diemžēl) sākumlapā nav bijis eksponēts. paldies par sadarbību! --Biafra (diskusija) 2016. gada 11. jūlijs, plkst. 16.17 (EEST)[atbildēt]

Paldies par informāciju, es tieši par šo pašu tematu ierakstīju Tavā diskusijā..--KXoP (diskusija) 2016. gada 11. jūlijs, plkst. 16.19 (EEST)[atbildēt]
aha, ok, tad tur vēlreiz neatkārtošos  :) --Biafra (diskusija) 2016. gada 11. jūlijs, plkst. 16.20 (EEST)[atbildēt]
kas attiecas uz palīdzēšanu - tad tikai no jaunajiem, svaigajiem rakstiem. un pievērs uzmanību vienkāršajai sistēmai, kā tas tiek darīts. var gan rasties problēma, ka es savā stilā nonāku līdz tam pašam rakstam pēc 5-6 mēnešiem un ielieku vēlreiz sākumlapā, bet ir augsta iespējamība, ka @Edgars2007: pamanīs. ja nepamanīs, ar nebūs nekāda traka nelaime, ja kāds raksts vai fakts parādīsies divreiz. --Biafra (diskusija) 2016. gada 11. jūlijs, plkst. 16.23 (EEST)[atbildēt]
Skaidrs, tad jaunos faktus meklēšu jaunajos rakstos, tā lai nebūtu problēmu ar to, ka fakti tiek izdzēsti. --KXoP (diskusija) 2016. gada 11. jūlijs, plkst. 16.27 (EEST)[atbildēt]
Tā kā parasti ārpus-rindas rakstus pievienoju es, es arī puslīdz atceros, ko esmu licis. Bet ja tagad tie tiktu likti masveidā, tad, protams, es jau neatcerēšos. Man gan bija doma (nesaistīta ar šo gadījumu) atzīmēt Tavā melnraksta lapā tos, kas jau nokļuvuši Sākumlapā. --FRK (diskusija) 2016. gada 11. jūlijs, plkst. 18.54 (EEST)[atbildēt]
Būtu derējusi datubāzīte (ar saskarni, protams, lai nav jāraksta pa taisno), kur varētu pievienot izliekamo faktu (rakstu) nosaukumus, pie pievienošanas automātiski pārbaudot, vai tāds jau nav bijis izlikts. Man nebūtu grūti uztaisīt, taču tas iespējams tikai ārpus Vikipēdijas, uz kāda pieejama servera. Man viens tāds ir (draugs servera admins iedeva vietu testiem). Ja nu uzliktu uz tāda, pieliktu priekšā htaccess paroli un adresi, kā arī pieejas iedotu tiem,kas liek faktus? Zuiks 2016. gada 11. jūlijs, plkst. 19.10 (EEST)[atbildēt]
Lai gan no šīs operas man ir diezgan tumša bilde, bet šī man šķiet laba ideja. --KXoP (diskusija) 2016. gada 11. jūlijs, plkst. 19.13 (EEST)[atbildēt]
laipni čaļi nu gan jūs visi esat, paldies! bet man jau liekas, ka nav vērts tik ļoti iespringt. pat ja tiešām kas atkārtotos - nu un. pārējās sākumlapas sadaļas atkārtojas vienmēr :) --Biafra (diskusija) 2016. gada 11. jūlijs, plkst. 19.38 (EEST)[atbildēt]

Par kategorijām[labot pirmkodu]

Nevajag veidot tukšas kategorijas, jo tās nekur nebūs redzamas un pašā rakstā tās būs zilā krāsā. Kad veido jaunas kategorijas pievieno vismaz vienu kategoriju. Piekrītu, ka ne vienmēr iespējams ko iedomāties, bet, piemēram, šajā gadījumā viegli iespējams ir atrast ko pievienot kategorijai. Šādām valstu kategorijām es parasti meklēju identisku kategoriju tikai Latvijai (Kategorija:Latvijas pilis un pārkopēju visu tās pirmkodu. Nomainu Latvija->Lietuva attiecīgajos locījumos un pārmainu Commons kategorijas veidnē anglisko nosaukumu (šeit nepareizas saites neparādās sarkanas, kļūdas grūtāk atrast).

Tomēr pārbaudi, lai Āfrikas valstis neiekļūst Eiropas kategorijās utt.

Ja tomēr nevari izdomāt ko pievienot kategorijā, tad labāk atstāj to, nevis tukšu, bet neizveidotu.

Un ja liec pats kategorijā, nevis kopē no citu valstu kategorijām, tad centies likt pēc iespējas precīzākas kategorijas. Piemēram, Toyota rakstam ir Kategorija:Japānas autoražotāji, nevis Kategorija:autoražotāji vai Kategorija:transports, kas visu padara nepārskatāmu un sajauktu.

Kā arī kategorijas ieteicams savienot ar vikidatiem --silraks (Mana diskusija) 2016. gada 28. jūlijs, plkst. 19.31 (EEST)[atbildēt]

Eirovīzija[labot pirmkodu]

vai tu zini, ka Eirovīzija ir dziesmu konkurss? tavu veidoto rakstu pirmie teikumi liecina, ka nezini, tāpēc izstāstu. lūk citāts: "In Your Eyes ir 1993. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājas Niamas Kavanahas izpildītā dziesma". un lūk tas pats angliski: "In Your Eyes is a ballad sung by Irish singer Niamh Kavanagh that won the Eurovision Song Contest". vai jūti atšķirību? līdz ar to faktiski visi tavi raksti par Eirovīzijas uzvarētājām dziesmām ir nepareizi. vai esi gatavs pārstrādāt? --Biafra (diskusija) 2016. gada 29. septembris, plkst. 16.21 (EEST)[atbildēt]

@Biafra Tūliņ pat ķeršos klāt. --KXoP (diskusija) 2016. gada 29. septembris, plkst. 17.29 (EEST)[atbildēt]
veiksmi vikidarbā! --Biafra (diskusija) 2016. gada 29. septembris, plkst. 21.42 (EEST)[atbildēt]

KXoP, arī tavs viedoklis ir svarīgs nākotnes kopienas diskusijā[labot pirmkodu]

Es aicinu tevi pievienoties diskusijai par Wikimedia kustības nākotni. Jau vairākas nedēļas daudzās valodās notiek diskusija par nākamo 15 gadu prioritātēm: Kas būs tas, kas paātrinās mūsu progresu? Kas ir pats svarīgākais, ko mēs varam kopīgi paveikt nākamo 15 gadu laikā? Kas mūs vienos un iedvesmos? Šie ir tie svarīgākie jautājumi.

Arī tavs viedoklis ir svarīgs, neatkarīgi no tā, vai esi administrators vai tikai labo drukas kļūdas. Pievienojies diskusijai latviešu valodā, iesniedzot savas idejas, vei komentējot citas.

Papildu informācijai vari apskatīt šīs saites:

Ja ir neskaidrības, droši jautā. --Papuass (diskusija) 2017. gada 11. aprīlis, plkst. 11.29 (EEST)[atbildēt]

Vikitikšanās 18. aprīlī[labot pirmkodu]

sveiki!

18. aprīlī Rīgā notiks Vikipēdijas tikšanās ar mērķi (citēju "pastrādāt pie vienota projekta, apmācīt jaunus dalībniekus, dalīties pieredzē un praktiskos sīkumos pieredzējušo dalībnieku vidū", protams, arī savstarpēji iepazīties klātienē. uz šo tikšanos īpaši aicinām pagājušā gada aktīvākos un labākos jaunos Vikipēdijas rakstītājus, kuru devums ir augstu vērtēts (šis saraksts). tas tādēļ, ka (citēju) "kad esi pastrādājis jau kādu laiku, izveidojis čupu rakstu - tieši tad sāk rasties ļoti daudz jautājumu".

vairāk informācijas un iespēja pieteikties uz šo pasākumu: šeit. ja rodas jautājumi: droši diskusiju lapā. --Biafra (diskusija) 2017. gada 14. aprīlis, plkst. 22.18 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (otrdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 14 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2017. gada 5. jūnijs, plkst. 18.55 (EEST)[atbildēt]

Vai nav iebildumu?[labot pirmkodu]

Atļāvos Tavas dalībnieka lapas hronoloģijā šo to paslēpt, pēc pēdējām izmaiņām, ko Tu tur veici, spriežu, ka Tev pret to nevarētu būt iebildu. Caurskati tomēr šo hronoloģiju, vsi kaut kur nav palicis. --Zuiks (diskusija) 2017. gada 2. jūlijs, plkst. 14.44 (EEST)[atbildēt]

Ā, un diskusiju varbūt labāk noarhivē (kā zinām, tur labot vai slēpt nedrīkst). --Zuiks (diskusija) 2017. gada 2. jūlijs, plkst. 14.50 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas darbnīca[labot pirmkodu]

Labdien!

6. jūnijā (trešdien) Vikipēdijas projektam latviešu valodā paliek 15 gadu. Lai to atzīmētu, aicinām visus, kas iepriekš darbojušies projektā, dienas laikā (00.00—24.00) uzrakstīt kādu jaunu rakstu. Vairāk informācijas atrodams iniciatīvas lapā. Tēma ir vēlama no vajadzīgo rakstu saraksta, bet derēs arī cita. Paldies arī par Tavu iepriekšējo ieguldījumu Vikipēdijas projektā! -- Edgars2007 (diskusija) 2018. gada 2. jūnijs, plkst. 16.38 (EEST)[atbildēt]

Vikipēdijas sakopšanas konkurss[labot pirmkodu]

WikiGnome zvaigzne
WikiGnome zvaigzne

Paldies par dalību Vikipēdijas sakopšanas konkursā. Kopīgi mums izdevās sakārtot 85 rakstus! Informācija par turpmākajiem konkursiem būs pieejama šajā lapā, kā arī mūsu sociālo mediju kontos.

Aicinu atnāk trešdienas vakarā uz kopienas sanāksmi. --Papuass (diskusija) 2019. gada 12. marts, plkst. 00.10 (EET)[atbildēt]