Dalībnieks:Heerakls/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa

Virsraksta teksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Arnolds (Konstantīns) Dimiņš (1911 - 1965)

Arnolds (Konstantīns) Dimiņš dzimis Ziemeļvidzemē – Valkas apriņķa Ilzenes pagasta „Kārklupēs”. Tēvs – Pēteris Dimiņš, māte – Olga Dimiņa.

Zīmētāja dotības A.Dimiņš izkopa Rīgas Tautas augstskolas zīmēšanas studijā. Vēlāk, no 1927-1938. gadam, A.Dimiņš studēja Latvijas Valsts Mākslas akadēmijā, kuru beidza kā mākslinieks- grafiķis. A.Dimiņa kā mākslinieka aicinājums lielākoties bija akvareļglezniecība. Grafikā A.Dimiņš vairāk pazīstams kā ofortists un ilustrators.

Kādus 13 gadus A.Dimiņš strādā par mākslinieku – zīmētāju Rīgas jūras ostā, kur kvēli iemīl jūru, kuģus un straujo ostas darba pulsu, un tā viān daiļradē ieņem nozīmīgu vietu. Pēc II Pasaules kara strādā Latvijas Valsts izdevniecībā, kur aktīvi iesaistās grāmatu ilustrēšanas un noformēšanas darbā. Nozīmīgs ir A.Dimiņa darbs, vienpadsmit gadus strādājot žurnāla „Draugs” redakcijā par māksliniecisko redaktoru, kur A.Dimiņš ar saviem zīmējumiem veic nozīmīgu darbu bērnu estētiskajā audzināšanā. Izstādēs A.Dimiņš ar saviem darbiem sāka parādīties 1935. gadā.

A.Dimiņa darbi ir bijuši izstādīti gan Latvijā, gan ārvalstīs. Pēc vairāku gadu desmitu pārtraukuma, A.Dimiņa darbi nelielās izstādēs atkal tiek izstādīti plašākam skatītāju lokam. A. Dimiņš bija Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Kā A.Dimiņa skolotājs un draugs ir jāatzīmē K.Ubāns.