Mērija Popinsa atgriežas

Vikipēdijas lapa
Mērija Popinsa atgriežas
Oriģinālais
nosaukums
Mary Poppins Returns
Žanrs muzikāla filma, fantāzija
Režisors Robs Māršals
Producents
Scenārija autors Deivids Magī
Galvenajās
lomās
Mūzika Marks Šaimans
Studija
Izplatītājs Walt Disney Studios
Izdošana
  • 2018. gada 29. novembris (Dolby teātris)
  • 2018. gada 19. decembris (ASV)
  • 2018. gada 25. decembris (Latvija)
Ilgums 127 min[1]
Valsts ASV
Valoda Angļu
Budžets 130 miljoni US$[2]
Kopējie ienākumi 349,1 miljons US$[2]
Iepriekšējā filma Mērija Popinsa
IMDb profils

Mērija Popinsa atgriežas (angļu: Mary Poppins Returns) ir 2018. gada muzikāla fantāzijas filma, kas balstīta uz P. L. Traversas tāda paša nosaukuma grāmatu sēriju. Filmas režisors un viens no producentiem ir Robs Māršals. Galvenos tēlus atveido Emilija Blanta, Lins-Manuels Miranda, Bens Višovs, Emīlija Mortimera, Džūlija Voltersa, Diks van Daiks, Andžela Lensberija, Kolins Fērts un Merila Strīpa.

Filmas pirmizrāde notika 2018. gada 29. novembrī Dolby teātrī. Filma ir turpinājums 1964. gada filmai "Mērija Popinsa"; 54 gadu intervāls starp abām filmām ir viens no lielākajiem intervāliem starp diviem filmu turpinājumiem kino vēsturē.

Filma tika nominēta četrām Amerikas Kinoakadēmijas balvām: "Labākā oriģinālmūzika", "Labākais mākslinieka darbs", "Labākie kostīmi" un "Labākā dziesma".

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ir pagājušas vairākas desmitgades, kopš Mērija Popinsa apciemoja Benksu ģimeni. Nu Maikls un Džeina ir pieauguši un dzīvo savā bērnības mājā kopā ar Maikla trim bērniem Anabelu, Džonu un Džordžiju. Maikls ir paņēmis kredītu no bankas, kurā viņš strādā, tomēr bankas jaunais vadītājs Vilkinss brīdina Maiklu, ka viņam tiks atņemta māja, ja kredīts netiks atmaksāts līdz nedēļas beigām. Mērija Popinsa uzzina par Benksu ģimenes problēmām un atgriežas, lai viņiem palīdzētu.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Mary Poppins Returns». Britu filmu klasifikācijas padome. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2018. gada 17. decembrī. Skatīts: 2019. gada 10. aprīlis.
  2. 2,0 2,1 «Mary Poppins Returns (2018)». Box Office Mojo (Amazon.com). Skatīts: 2019. gada 10. aprīlis.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]