Melnais KKKlanmens

Vikipēdijas lapa
Melnais KKKlanmens
Oriģinālais
nosaukums
BlacKkKlansman
Žanrs kriminālfilma
Režisors Spaiks Lī
Producents
Scenārija autors
Galvenajās
lomās
Mūzika Terenss Blanšards
Studija
Izplatītājs Focus Features
Izdošana
  • 2018. gada 14. maijs (Kannu filmu festivāls)
  • 2018. gada 10. augusts (ASV)
Ilgums 132 minūtes[1]
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 15 miljoni US$[2]
Kopējie ienākumi 93,5 miljoni US$[2]
IMDb profils

"Melnais KKKlanmens" (angļu: BlacKkKlansman) ir 2018. gada ASV kriminālfilma, kas balstīta uz Rona Stalvorta 2014. gada memuāriem Black Klansman. Filmas režisors, kā arī viens no scenārija autoriem un producentiem ir Spaiks Lī. Galvenās lomas filmā atveido Džons Deivids Vašingtons, Ādams Draivers, Lora Heriera un Tofers Greiss. Filmas pirmizrāde notika 2018. gada 14. maijā Kannu filmu festivālā, kur tā saņēma Grand Prix balvu.

Filma ieguva Amerikas Kinoakadēmijas balvu kategorijā "Labākais adaptētais scenārijs"; tāpat filmu nominēja kategorijās "Labākā filma", "Labākais režisors", "Labākais aktieris otrā plāna lomā", "Labākā oriģinālmūzika" un "Labākā montāža".

Filmu nominēja arī vairākām citām balvām, tajā skaitā četrām Zelta globusa balvām, piecām BAFTA kino balvām, kā arī to nosauca par vienu no desmit labākajām 2018. gada filmām Amerikas Kinoinstitūta skatījumā.

Rons Stalvorts ir afroamerikāņu policists no Kolorādospringsas, kuram veiksmīgi izdodas iefiltrēties vietējā Kukluksklana atzarā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «BlacKkKlansman». Britu filmu klasifikācijas padome. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 29. aprīlī. Skatīts: 2019. gada 18. septembris.
  2. 2,0 2,1 «BlacKkKlansman (2018)». Box Office Mojo (Amazon.com). Skatīts: 2019. gada 18. septembris.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]