Micro Analog Systems

Vikipēdijas lapa
Micro Analog Systems Oy
Tips Kapitālsabiedrība
Darbības joma elektronika
Dibināts 1980. gads
Galvenais birojs Helsinki, Karogs: Somija Somija
Produkti mikroshēmas
Tīmekļa vietne mas-oy.com

Micro Analog Systems Oy (agrākais nosaukums Micronas Oy) ir Somijas pusvadītāju ierīču izstrādes uzņēmums. tas ir dibināts 1980. gadā. Uzņēmuma galvenais birojs ir Helsinkos.

Uzņēmums izstrādā zemsprieguma, mazas jaudas un mazu trokšņu analogās un jaukta signāla integrālās shēmas. Galvenie produkti:

  • Sensora signāla saskarne (Sensor Signal Interface, SSI) — analogciparu pārveidotājs pjezorezistīvos vai kapacitīvos spiediena, temperatūras un mitruma sensoros. Šādas ierīces izmantotas Marsa atmosfēras spiediena mērīšanai NASA misijās Phoenix[1] un Curiosity.[2]
  • Laika koda uztvērējs (Time Code Receiver) — laika signāla uztveršana no garo viļņu raidstacijām, kuras raida šādus signālus.
  • Saules bateriju vadības bloks.
  • Audio skaļuma kontroles mikroshēma.
  • Kristāla oscilators
  • Soļa elektrodzinēja kontroles mikroshēma.

Micro Analog Systems nenodarbojas ar ierīču ražošanu, to nododot citu ražotāju pārziņā. Uzņēmumam ir otrs konstruktoru birojs Tallinā Igaunijā un pārdošanas birojs Honkongā.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1980. gadā Somijas uzņēmumi, kam bija elektronikas iekārtu ražotnes — Nokia, Salora un Aspo — dibināja kopuzņēmumu Micronas Oy pusvadītāju komponentu konstruēšanai un ražošanai. Vēlāk par Micronas akcionāru kļuva arī Outokumpu.[3] Ražošanu Micronas sāka 1986. gadā.[4] Sākotnēji uzņēmums galvenokārt izstrādāja un ražoja radioprocesorus un sprieguma regulatorus mobilajiem telefoniem. Vēlāk tas pievērsās arī citai produkcijai.[5]

Micronas nebija ienesīgs, un 1992. gadā tas tika pārdots Šveices uzņēmumam Crosstec Engineering AG, kas dibināts 1989. gadā. Pēc Somijas uzņēmuma iegādes Crosstec Engineering AG mainīja savu nosaukumu uz Micronas.[4] 1995. gadā tika izveidota mātes pārvaldītājsabiedrība Micronas Semiconductor Holding AG.

1999. gada februārī Micronas Oy kļuva neatkarīgs no Micronas grupas, izmantojot vadības izpirkšanas vienošanos. Uzņēmumu pārdēvēja par Micro Analog Systems Oy.[5]

2005. gadā Micro Analog Systems kļuva par fabless (izstrādā produktus, bet tos neražo) uzņēmumu, ražošanu atdalot jaunā uzņēmumā SiP Technologies Oy. SiP Technologies Oy turpināja izstrādāt integrētās pasīvās iekārtas. [5]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Sensor Signal Interface (SSI)». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2012. gada 20. decembrī. Skatīts: 2013. gada 8. februārī.
  2. MAS landing on Mars 2012-08-20
  3. «Salora Oy 1928-1995». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2014. gada 22. februārī. Skatīts: 2013. gada 8. februārī.
  4. 4,0 4,1 Teleala takaa nopean kasvun[novecojusi saite]
  5. 5,0 5,1 5,2 «History». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2016. gada 24. februārī. Skatīts: 2015. gada 30. oktobrī.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]