Mihails Rogals

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Mihails Rogaļs)
Mihails Rogals
Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputāts
Amatā
1990 — 1993

Dzimšanas dati 1939. gada 9. novembrī (84 gadi)[1]
Valsts karogs: Padomju Savienība Baltkrievijas PSR, PSRS (tagad Karogs: Baltkrievija Baltkrievija)
Dzīvo Valsts karogs: Latvija Salaspils, Latvija
Tautība baltkrievs
Politiskā partija

Mihails Rogals (dzimis 1939. gada 9. novembrī Baltkrievijas PSR) ir Latvijas baltkrievu inženieris-hidroenerģētiķis un politiķis. Bijušais Rīgas HES priekšnieks, Latvijas Republikas Augstākās padomes deputāts (1990—1993).

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Bijis PSKP biedrs. Atmodas laikā aktīvi darbojies pret Latvijas neatkarības atjaunošanu. Bija Latvijas Republikas Augstākās padomes deputāts (1990—1993),[2] ievēlēts no 172. Salaspils vēlēšanu apgabala. Viens no tiem deputātiem, kas nebalsoja par Latvijas neatkarības deklarāciju[3] un iesaistījās frakcijā "Līdztiesība".

Pēc Augstākās padomes deputāta pilnvaru beigām M. Rogals darbojās "Latvenergo" un Rīgas HES.

2001. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlēts Salaspils domē no Latvijas Demokrārtiskās partijas. 2005. gadā M. Rogals tika atkārtoti ievēlēts Salaspils novada domē jau no Tautas Saskaņas partijas saraksta. 2009. gada Latvijas pašvaldību vēlēšanās ievēlēts Salaspils novada domē no apvienības "Saskaņas Centrs" saraksta un tika ievēlēts arī par novada domes priekšsēdētāja Raimonda Čudara vietnieku.

2010. gadā nesekmīgi kandidēja 10. Saeimas vēlēšanās no "Saskaņas Centra", bet 2013. gada pašvaldību vēlēšanās atkal tika ievēlēts Salaspils novada domē kā vienīgais partijas "Alternative" deputāts.[4] Vēlētāju atbalstu saņēma arī 2017. gada Latvijas pašvaldību vēlēšanās, turpinot darboties Salaspils novada domē, taču 2021. gada pašvaldību vēlēšanās novada domē vairs netika ievēlēts.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]