Nārnijas hronika: princis Kaspiāns

Vikipēdijas lapa
"Nārnijas hronika: princis Kaspiāns"
Oriģinālais
nosaukums
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Žanrs episkā fantāzija, ģimenes filma
Režisors Endrū Adamsons
Scenārija autors
  • Endrū Adamsons
  • Kristofers Markuss
  • Stīvens Makfīlijs
Galvenajās
lomās
Mūzika Harijs Gregsons-Viljamss
Studija
Izplatītājs Walt Disney Studios Motion Pictures
Ilgums 150 minūtes
Valsts
Valoda angļu
Budžets 225 miljoni US$[1]
Kopējie ienākumi 419,6 miljoni US$[2]
Iepriekšējā filma "Nārnijas hronika: Lauva, ragana un drēbju skapis" (2005)
Nākamā filma "Nārnijas hronika: Rītausmas ceļinieka brauciens" (2010)
IMDb profils

"Nārnijas hronika: princis Kaspiāns" (angļu: The Chronicles of Narnia: Prince Caspian) ir 2008. gada ASV un Apvienotās Karalistes episkā fantāzijas filma, kuras režisors un viens no scenārija autoriem ir Endrū Adamsons. Filmas sižets veidots pēc Klaiva Steiplsa Lūisa grāmatas "Kaspijas princis" no sērijas "Nārnijas hronika". Filmu veidoja kompānijas Walt Disney Pictures un Walden Media, ar izplatīšanu nodarbojās Walt Disney Studios Motion Pictures. Šī ir otrā filma "Nārnijas hronikas" filmu sērijā; turpinājums 2005. gada filmai "Nārnijas hronika: Lauva, ragana un drēbju skapis". 2010. gadā izdeva filmas turpinājumu – "Nārnijas hronika: Rītausmas ceļinieka brauciens".

Filmā Pīteram, Sūzanai, Edmundam un Lūsijai jāapvienojas ar princi Kaspiānu un jāizglābj Nārnija no tirāna Miraza. Galvenās lomas filmā atveido Viljams Moslijs (Pīters), Anna Poppevela (Sūzana), Skandars Keinss (Edmunds), Džordžija Heinlija (Lūsija), Tilda Svintone (Baltā ragana), Bens Barnss (Kaspiāns), Serdžio Kastellita (Mirazs), Edijs Īzards (Rīpičīps), Vorviks Deiviss (Nikabriks), Kens Stots (āpsis) un Vinsents Grass (Korneliuss). Filmas pirmizrāde notika 2008. gada 7. maijā Ņujorkā, ASV to sāka rādīt 16. maijā, Lielbritānijā – 26. jūnijā, bet Latvijā – 11. jūlijā.[3] Filma saņēma lielākoties pozitīvas kritiķu atsauksmes un nopelnīja 419,6 miljonus ASV dolāru pie 225 miljonu dolāru liela filmas budžeta.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «The secret history of why Disney dumped ‘Narnia’». Los Angeles Times. 2009. gada 19. janvārī. Skatīts: 2023. gada 31. janvārī.
  2. «The Chronicles of Narnia: Prince Caspian». Box Office Mojo. Skatīts: 2023. gada 31. janvārī.
  3. «Nārnijas hronika: princis Kaspiāns». Forum Cinemas. Skatīts: 2023. gada 31. janvārī.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]