Nacionālistu kustības partija

Vikipēdijas lapa
Nacionālistu kustības partija
Milliyetçi Hareket Partisi
Vadītājs Devlets Bahčeli
Ģenerālsekretārs Ismets Buyukataman
Dibinātājs Alparslans Tīrkešs
Dibināta 1969. gada 9. februāris
Galvenā mītne Valsts karogs: Turcija Ankara, Turcija
Ideoloģija konservatīvisms, nacionālisms
Politiskā pozīcija Galēji labējie
Oficiālās krāsas Sarkana, balta
Parlaments
49 / 600
Mājaslapa
http://www.mhp.org.tr
Partijas karogs

Turcijas politiskās partijas

Nacionālistu kustības partija, arī Nacionālistu rīcības partija (turku: Milliyetçi Hareket Partisi, MHP), ir Turcijas ultranacionālistiska un konservatīva partija. 2007. gada 22. jūlijā Turcijas nacionālās asamblejas vēlēšanās partija ieguva 14,3% no kopējā balsu skaita un 71 deputāta vietu (no 550).[1] Iepriekšējās vēlēšanās 2002. gada 3. novembrī partija neieguva nevienu deputāta vietu, jo spēja savākt tikai 8,3% no kopējā balsu skaita.

Partijas birojs Īgdirā

Neskatoties uz to, ka kreisā spārna deputāti un kurdu separātistu grupējumi MHP uzskata par ļoti nacionālistisku partiju, tādi partijas vadītāji kā Devlets Bahčeli un Mehmets Šandirs ir uzsvēruši nepieciešamību aizstāvēt unitāras valsts un turku identitātes ideju, uzņemoties rūpes par visiem Turcijas iedzīvotājiem, laikā, kad izskan idejas par federālas valsts veidošanas nepieciešamību. Partijai ir pastāvīgs atbalsts Anatolijas centrālās daļas iedzīvotāju vidū un tās ideoloģija balstās uz Mustafa Kemala Ataturka turku nacionālisma idejām, kas cenšas izskaust Osmaņu impērijas laikā piekopto cilšu, sektu un etnisko kopienu veidošanos.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Elections - Turkey's Vote analysis and results with Turkish Daily News». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2008. gada 22. augustā. Skatīts: 2008. gada 6. jūlijā.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]